En stor vandlækage skaber trafikkaos flere steder i København tirsdag morgen. Nu har forsyningsselskabet Hofor fundet årsagen til lækagen.

Flere steder på det nordlige Amager og Christianshavn i København siver der efter lækagen vand op igennem asfalten - herunder på en hovedfærdselsåre, som tidligst kan åbnes senere på ugen.

»Torvegade har vi spærret helt af, for der kan man ikke køre,« sagde vagtchef ved Københavns Politi, Michael Andersen, til Ritzau tidlig tirsdag morgen.

Også Vejlands Allé er spærret mod Amager i krydset ved Digevej. Det fører til store trafikale problemer midt i myldretiden.

Som du kan se i videoen herover opstod der tirsdag morgen massiv kø på Amager Boulevard som følge af vandlækagen.

Også på Ørestads Boulevard og Stadsgraven opstod der kødannelse, skrev Københavns Kommune og Vejdirektoratets Twitter-konto, Trafikken Hovedstaden.

De næste to dage er der også risiko for trafikkaos som følge af den omfattende vandlækage. Trafikken Hovedstaden oplyser, at Torvegade tidligst vil blive åbnet for biltrafik torsdag. Dermed vil det ikke være muligt at køre over Christianshavn mellem Amager og Indre By i mindst to dage.

Er der kommet vand ind i din kælder eller lejlighed på grund af vandlækagen? Eller er du på anden vis berørt af den? Så vil vi gerne høre fra dig. Skriv til os på 1929@bt.dk eller på Facebook.

Vejlands Allé mod Amager mellem Ørestads Boulevard og Digevej forventes åbnet til myldretiden onsdag morgen. Det vil dog fortsat være muligt at køre til Christianshavn fra begge sider, hvis man har et ærinde, oplyser Københavns Politi.

Trafikken Hovedstaden oplyser, at cykelstierne på Torvegade bliver genåbnet i løbet af tirsdag formiddag. På Vejlands Allé i retning mod Amager er cykelstien stadig spærret mellem Ørestads Boulevard og Digevej. Københavns Politi oplyser, at cyklister kan køre ad Ørestads Boulevard til Bella Centerets Station og dreje til venstre.

Tirsdag morgen er vandmængderne på kørebaner og cykelstier aftaget lidt, men lækagen har ført til underminering af vejen på Torvegade.

Forsyningsselskabet Hofor og entreprenørerne er i fuld gang med at afdække skadernes omfang og udbedre dem. Efter flere timers arbejde har Hofor nu fundet ud af, hvordan den store lækage opstod.

Vandlækage skaber problemer flere steder i København tirsdag den 23. juni 2020. Christianshavn er spærret for gennemkørsel fordi en vandlækage tirsdag morgen skaber problemer på det nordlige Amager og Christianshavn i København.
Vandlækage skaber problemer flere steder i København tirsdag den 23. juni 2020. Christianshavn er spærret for gennemkørsel fordi en vandlækage tirsdag morgen skaber problemer på det nordlige Amager og Christianshavn i København. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Det er et ledningsarbejde i Rødovre, som er årsag til de brud på vandrør på Amager, oplyser Hofor til Ritzau.

Natten til tirsdag kunne forsyningsselskabet oplyse, at der var flere lækager på vandrør rundt i byen.

»Det betyder, at man kan opleve vand på fortove og veje, og der mangler tryk i vandhanerne,« sagde Charlotte Kany.

Politiet oplyste tidligere på natten, at der var meldinger om, at vandet var kommet ind i lejligheder.

Men kort før klokken 05.00 oplyser vagtchefen, at der ikke umiddelbart har været vand i nogle lejligheder.

Første anmeldelse kom klokken 00.54. Også brandvæsnet blev tilkaldt.