Fra onsdag varsler piloterne hos SAS den helt store strejke.

Men hvordan rammes de danskere, der har bestilt en flybillet?

B.T. har gennemgået, hvor mange SAS-fly, der sandsynligvis bliver aflyst ved en strejke eller allerede er aflyst.

Det fremgår nemlig af sas.dk.

På onsdag har SAS i alt 102 afgange fra Københavns Lufthavn.

Af disse fly forventer SAS, at 47 afgange sandsynligvis aflyses ved en strejke, mens fire allerede er aflyst.

Altså er det præcis halvdelen af SAS-afgangene på den formodede strejkes første dag, der kan stå til aflysning eller allerede er aflyst.

Om torsdagen, 30. juni, er det endnu værre.

Cirka hver anden SAS-afgang onsdag og torsdag forventes at være aflyst grundet den varslede strejke.
Cirka hver anden SAS-afgang onsdag og torsdag forventes at være aflyst grundet den varslede strejke. Foto: TT News Agency
Vis mere

Af 105 afgange fra Københavns Lufthavn forventer SAS, at 52 fly sandsynligvis aflyses ved en strejke, mens tre flyvninger allerede er aflyst.

Altså er det lige over halvdelen af afgangene på torsdag, der rammes.

På den varslede strejkes tredje dag er forventede aflysninger lidt mindre.

Af 107 afgange på fredag 1. juli forventes det, at 35 bliver aflyst ved strejken. Ingen afgange er allerede nu aflyst den dag.

TIP OS: Skal du ud at flyve med SAS fra på onsdag, hvor strejken er varslet? Skriv til B.T.-journalist Thomas Nørmark Krog på tnkr@bt.dk.

Hvad forventningerne er for SAS-afgangene fra lørdag 2. juli og frem, er der mandag formiddag ikke nogen opgørelse over på sas.dk.

Altså er det kun passagerne med flybillet på den varslede strejkes første tre dage, der kan se, hvad konsekvenserne kan være.

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra SAS til tallene.

På sas.dk står blot, at flyvning kan blive aflyst med kort varsel på grund af strejken, men der kan laves en gratis ombookning.

»Hvis din flyvning er markeret som 'sandsynligvis aflyst', kan du gratis ombooke din billet til en anden dato,« skriver SAS.

I øvrigt er de SAS-afgange, der fortsat betegnes som 'planlagt' fra på onsdag, flyvninger, der opereres af datterselskabet SAS Connect eller underleverandørerne 'Xfly' og 'Cityjet'.

I de selskaber er piloterne nemlig ikke med i strejken.