Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Har du tænkt dig at tage bilen og køre en tur rundt i Københavns gader denne mandag, så kan det være en god idé at skifte mening og lade bilen stå.

For tusindvis af løbeglade motionister vil sammen med flere medlemmer af kongefamilien løbe rundt i de københavnske gader mandag.

Det gør de i forbindelse med afholdelsen af Royal Run, der har fundet sted siden 2018, hvor det første gang blev arrangeret i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag.

På hjemmesiden for løbet oplyser arrangørerne, at trafikken i både København og på Frederiksberg kommer til at blive påvirket:

»Ruten til Royal Run i København og på Frederiksberg er lukket for trafik, og der vil være løbere på ruten fordelt over hele dagen. Der forventes derfor pres på trafikken, ligesom det vil være meget vanskeligt at finde parkering,« lyder det.

»Uanset om du deltager, bor i eller skal på besøg i København/Frederiksberg, fraråder vi derfor, at man tager bilen denne dag, hvis det er muligt.«

Helt konkret vil de tre forskellige ruter, som man kan løbe, være spærret for trafik mandag 6. juni fra klokken 8.30 til 23.

Derudover vil der være parkeringsforbud flere steder i byen, blandt andet på Frederiksberg Allé.

Her kan du se et overblik over ruterne.
Her kan du se et overblik over ruterne. Foto: Royal Run
Vis mere

»Desuden lukkes gaderne i start-/målområdet for parkering fra klokken 6 og for trafik fra klokken ,« oplyses det på hjemmesiden.

Er det nødvendigt, at du skal bruge bilen i dag, vil det dog være muligt at krydse ruten ad nogle såkaldte krydsningspunkter.

De er dog ikke åbne hele tiden, da de også vil blive lukket i perioder, hvor løberne passerer.

Det kan i den forbindelse oplyses, at kronprins Frederik efter planen skal løbe ti kilometer-ruten omkring klokken 18.55.

Du kan læse mere om trafikforholdene på Royal Runs hjemmeside lige HER.

Andre læser også