Et af verdens største rejseselskaber Thomas Cook, der blandt andet har Spies i folden, har i længere tid haft det svært med indtjeningen. Torsdag blev krisen meget, meget dybere.

Her præsenterede rejsegiganten et dundrende underskud på 12,8 milliarder kroner. Det skriver de britiske medier BT og BBC.

Ifølge Thomas Cook er det blandt andet en tilbageholdenhed blandt britiske kunder, der har ramt dem hårdt. Usikkerheden omkring brexit får ganske enkelt færre briter til at bestille rejser.

Herudover er det store underskud udløst af, at My Travel, som Thomas Cook blev fusioneret med i 2007, er blevet nedskrevet i værdi med svimlende 9,4 milliarder kroner.

Rejseselskaber præsenterer typisk regnskaber i første halvår. I 2018 lød Thomas Cooks underskud på omkring 2,6 milliarder kroner.

Og der er ikke ligefrem udsigt til, at det bliver markant bedre i den kommende tid.

Torsdag styrtdykkede Thomas Cooks aktier med 16 procent.

Det var både konsekvensen af det blodrøde regnskab, men også forventningerne til fremtiden trak gevaldigt ned. Thomas Cook forventer nemlig store udfordringer resten af 2019.

Både fordi der er opstået en intens priskrig mellem flere rejsebureauer, men også fordi priserne for brændstof – og stigende hotelpriser – lægger pres på forretningen.

Thomas Cook har allerede lukket en lang række butikker og overvejer at lukke yderligere 566, når lejekontrakterne på lokalerne udløber.

Derudover har selskabet iværksat fyringer i hovedkvarteret i Peterbrough i England.

Også Thomas Cooks 105 charterfly er blevet sat til salg. Thomas Cook oplyste torsdag, at de har modtaget ’adskillige bud’ på deres flyselskab.