Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Nu er der en åbningsdato for letbanen i Odense. Efter mere end ti års forberedelser og syv års anlægsarbejde.

Og hele byen er inviteret til en gratis tur.

Kun en måned mere skal odenseanerne vente, før letbanen i Odense åbner for passagerer den 28. maj.

Det skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

Banen har ellers været ramt af forsinkelser og usikkerhed, men efter en veloverstået overdragelse fra entreprenørerne den 26. april, tror man hos Odense Letbane på en lys fremtid.

Det forklarer Jesper Rasmussen, bestyrelsesformand ved Odense Letbane P/S i pressemeddelsen:

»Forløbet frem til nu har ikke været uden bump på skinnerne. Det ærgrer os, at vi har oplevet forsinkelser. Men nu er tiden inde til at se fremad. Og jeg vil gerne personligt rette en stor tak til alle partnere i projektet.«

Men trods udmeldingen om en åbningsdato og Jesper Rasmussens rosende ord, er det dog ikke helt uden forbehold.

»Jeg indskyder samtidig, at vi fortsat er i en afsluttende prøvefase. Det er stadig et nyt anlæg, og hvis vi opdager alvorlige, uventede fejl, så tager vi time out. Vi går ikke på kompromis med sikkerheden. Heller ikke selv om det vil påvirke en åbningsdato. Men jeg understreger, at det bestemt ikke er vores forventning,« siger Jesper Rasmussen.

Odense Letbane skulle efter planerne have åbnet omkring årsskiftet 2021/2022, men uheld og forsinkelser i forbindelse med byggeriet rykkede ved planen.

Hvad der skal ske i forbindelse med markeringen af letbanens åbning, bliver nu planlagt i detaljer. Dog ligger det fast, at der på åbningsdagen og den følgende uge vil være gratis kørsel for alle passagerer.