Hvis du normalt bruger Fynske Motorvej til at pendle til og fra arbejde, så er der nu muligvis en del minutter at spare.

I hvert fald får hastighedsgrænsen flere steder på motorvejsstrækningen et nøk opad fra 110 kilometer i timen til 130. Det sker som følge af en aftale, som den daværende regering indgik i 2018.

Og selvom det godt kan virke som lang tid siden, så findes der en god forklaring.

Vejdirektoratet har nemlig, siden det blev besluttet at hæve hastighedsgrænsen, arbejdet på at løfte trafiksikkerheden, så man uden bekymringer kunne hæve hastighedsgrænsen.

»Det er vigtigt, at trafiksikkerheden er bedst mulig, når vi hæver hastighedsgrænsen på motorvejen,« siger afdelingsleder Niels Agerholm fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Og det er altså allerede fra torsdag 30. september, at trafikanter på Fynske Motorvej uden dårlig samvittighed kan presse speederen lidt længere ned.

Hastighedsgrænsen bliver hævet på strækningen mellem Odense og Nyborg ved Tietgenbyen og vest for Nyborg ved Hjulby samt på rute 9 vest for Nyborg ved Allerup.

»Vi er nu færdige med arbejdet, og vi har taget de gamle 110 km/t hastighedstavler ned. Så må trafikanterne køre op til 130 km/t på strækningen,« siger Niels Agerholm.