Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Søndag aften sad Frederik Ankjær Normann Pedersen i Aarhus Letbane på vej hjem fra arbejde.

Det tager ikke mere end ti minutter at fragte ham fra PostNord i Risskov, hvor han arbejder, til Aarhus Hovedbanegård, hvor han bor.

Eller rettere sagt, det tog ham ikke mere end ti minutter.

For søndag var sidste gang i mere end to måneder, Frederik Ankjær Normann Pedersen havde den glæde.

Fra mandag 3. januar til 10. marts er der nemlig ingen kørsel mellem letbanens linje 1 mellem Aarhus H og Lystrup grundet sporarbejde.

Altså må rejsende til og fra Torsøvej, Vestre Strandalle, Risskov Strandpark og Østbanetorvet nu selv finde alternativer.

»Jeg er en af dem, der er godt træt af det. Det gør det nærmest umuligt at komme på arbejde,« siger Frederik Ankjær Normann Pedersen om ændringen.

Han fortæller, at det tager mellem 45 minutter og en time i bus, i stedet for den lige rute med letbanen på ti minutter.

»Det er bare åndssvagt, det skal tage så lang tid. Nu må jeg til at cykle, men det er ikke lige de bedste måneder, sporarbejdet ligger i med frost og kulde,« siger Frederik Ankjær Normann Pedersen og fortsætter:

»Det er lang tid med to måneder, hvor den ikke kører. Det er super ærgerligt, og det er bare vand på møllen med, at letbanen er ustabil og ikke fungerer.«

Midttrafik anerkender selv, at det besværliggør transporten for nogle aarhusianere.

»Vi beklager de gener, det medfører,« skriver de på deres hjemmeside.

Andre læser også