Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kristi himmelfart nærmer sig med hastige skridt.

Det betyder, at mange går og glæder sig til en forlænget weekend. Men udover sommerhus og afslapning, betyder det også flere biler på vejene.

Og det er i morgen, at det går løs.

»Mange skal i sommerhus, så der bliver risiko for kødannelse. For mange kører allerede i morgen, og det forventer vi, vil give anledning til tæt trafik på tværs af landet,« siger Peter Bruun-Mogensen, vagthavende ved Vejdirektoratet.

Særligt mellem klokken 14.00 og 19.00, hvor ferietrafikken blandes med myldretidstrafikken, forventes der at være mange biler på vejene.

Derfor er det en god idé at køre inden før eller efter, siger han. Særligt hvis man bevæger sig fra hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde.

»På selve Kristi Himmelfart kan der stadig være tæt trafik med risiko for mindre kødannelse.«

Her er det dog tidligere på dagen, at man skal være opmærksom.

»Vi forventer mest trafik mellem klokken 11.00 og 14.00. Og her gælder det samme som før: kør før eller efter, hvis der er mulighed for det.«

Når vi rammer fredag og lørdag, forventes trafikken at være tilbage ved normalen. Men når helligdagsferien går på hæld, vil der igen være gang i gaderne.

»Søndag forventer vi igen tæt trafik med mindre kødannelse,« siger Peter Bruun-Mogensen og fastslår, at det her vil dreje sig om tidsrummet 12.00 til 16.00.