Skal du ud at sejle torsdag eftermiddag eller over Storebælt i løbet af dagen, så læs med her.

Det kraftige blæsevejr, der har kurs mod os, kan nemlig godt komme til at påvirke både færge- og brotrafikken.

DMI varsler om stormende kulig med vindstød tæt på stærk storm ved kysterne i Nord- og Vestjylland, i Nord- og Vestsjælland og på Bornholm.

Samsø Rederi har allerede aflyst flere færger torsdag.

Rederiet har blandt andet aflyst flere afgang på Sælvig-Aarhus-ruten med færgen 'Lilleøre'.

Det skrev B.T. Aarhus onsdag, hvor man allerede indså, at torsdagsvejret ville give problemer.

Afgangen fra Aarhus mod Samsø klokken 11.30 og klokken 16.30 er aflyst, og det samme er afgangen fra Sælvig klokken 15.15. Samsø Rederi forventer normal drift igen fredag 24. september.

Derudover er flere afgange på Hou-Sælvig-ruten med 'Prinsesse Isabella' også aflyst.

Her aflyses afgangen klokken 17.00 og klokken 19.30 fra Hou.

Fra Sælvig aflyses klokken 18.15 og klokken 20.45. Det vil sige, at sidste afgang fra Samsø er klokken 15.45. Afgangen fra Hou klokken 22.00 forventes at sejle normalt.

Også Læsøfærgen bliver påvirket.

Her er afgangene med 'Ane Læsø' klokken 13.30 fra Læsø og afgangen klokken 15.20 fra Frederikshavn aflyst på grund af blæsten.

I Molslinjen fortæller kommunikationschef Jesper Maack, at det varslede blæsevejr giver visse udfordringer for driften, men at man stort set forventer at sejle normalt.

»Vi har omlagt vores færgerute på Bornholm, hvor vi har taget vores mindste færge 'Max' ud og aflyst en enkelt afgang sidst på dagen på 'Express 1'. I stedet har vi sat gode gamle 'Poul Anker' ind i stedet. Det er en konventionel færge, som er mindre følsom over for vind, end hurtigfærgerne er.«

'Express 1' sejler efter en ændret plan, som du kan finde, hvis du tjekker rederiets hjemmeside.

Derudover er en enkelt dobbeltur mellem Odden og Ebeltoft blevet omlagt, så færgen i stedet sejler til Aarhus. Havnen i Djursland er nemlig mere følsom over for blæsten, forklarer Jesper Maack.

»Ellers regner vi med at sejle stort set normalt,« siger han.

Og han beroliger også landkrabber med hang til søsyge. Vinden torsdag kommer nemlig til at komme fra »en acceptabel retning«.

»Selvfølgelig skaber vind af denne styrke bevægelser i et skib. Det kan trække lidt i færgerne, men den retning vinden har i dag, burde det ikke være noget, der giver voldsomme problemer med søsyge,« siger Jesper Maack og tilføjer, at der kan opstå mindre forsinkelser ved landgang, hvis et kraftigt vindpust gør det vanskeligt at lægge til kaj.

På Storebæltsbroen må bilisterne regne med restriktioner i løbet af eftermiddagen og aftenen, oplyser kommunikationschef Lene Gebauer Thomsen.

»Vi forventer, at blæsten betyder, at vi må advare vindfølsomme køretøjer som campingvogne, trailere og tomme lastbiler mod at køre over,« siger hun.

Andre læser også