Langebro i København har torsdag været spærret i mere end to timer.

Flere klimaaktivister fra bevægelsen Extinction Rebellion indtog en stålkonstruktion over Langebro i København.

Formålet var, at de vil lukke trafikken på broen – og at politiet skulle hive dem ned. Sådan endte det også.

Der sad i alt fire personer i stålkonstruktionen, og politiet var til stede med flere betjente.

Foto: Steven Knap / Byrd
Vis mere

Kort før klokken 11 blev broen spærret, og klokken 13.05 var alle blevet fjernet fra konstruktionen – hejst ned med en lift – og anholdt. De fire demonstranter bliver nu sigtet for forstyrrelse af trafikken.

Billeder fra stedet viste, at politibiler holdt placeret på tværs af broen. Seks patruljevogne, en ambulance og lægebil er til stede på broen.

Extinction Rebellion medbragte flere bannere, hvorpå de kritiserede regeringens klimahåndtering. Blandt andet kræver bevægelsen et klimaneutralt samfund i 2025 – »ikke fordi det er let, men fordi det er nødvendigt«, oplyser Extinction Rebellion i en pressemeddelelse.

Over for B.T. sagde Katinka, som var en af dem, der sad i stålkonstruktionen, at de fire aktivister ikke havde tænkt sig at komme ned frivilligt. Hun var hverken nervøs eller bange, da hun »har dejlige mennesker omkring sig«, sagde hun.

Faren til en af dem, der sad i stålkonstruktionen, var også mødt op til demonstrationen.

Foto: Steven Knap / Byrd
Vis mere

»Jeg synes, det er sejt og modigt, at fire unge mennesker hænger sig op i en bro. De mener, den er helt galt med klimaet, og at regeringen ikke gør nok.«

»Det vil jeg godt støtte op om. Selvfølgelig er jeg super bekymret for, at noget går galt. Jeg ved godt, de formentlig bliver anholdt, men samtidig vil jeg gerne støtte op om det,« lød det fra ham.

Københavns Politi oplyser til B.T., at anmeldelsen kom klokken 10.36. Af sikkerhedsmæssige årsager spærrede man broen, og siden var man været i dialog med personerne i stålkonstruktionen om, hvordan de skulle løse tingene – og hvordan man fik dem ned. Det foregik så via en lift.

Den offentlige transport blev omlagt væk fra broen – og bilister blev opfordret til at søge alternative ruter.

Foto: Rasmus Egeris Ejdrup.
Vis mere

Demonstrationen var ifølge Københavns Politi ikke anmeldt på forhånd.