Efter en lang dag og aften, hvor en nedrevet køreledning ved Nyborg Station har gjort livet surt for togpassagerer, har DSB endnu en dårlig nyhed.

Det er ikke muligt at skaffe togbusser nok til at transportere alle de rejsende mellem Odense og Nyborg. Derfor må de rejsende vente på stationen.

Den kaosprægede trafikale situation, der dagen igennem har præget togene på tværs af landet, forventes at fortsætte nogle timer endnu. Forventningen er indtil videre, at en række tog fra Fredericia til København vil blive aflyst eller køre sjældnere indtil klokken 4.00 fredag morgen.

På strækningen mellem Odense og Nyborg kører togene slet ikke og har siden torsdag eftermiddag været erstattet af togbusser.

Til B.T. oplyste DSBs pressevagt torsdag morgen, at arbejdet med køreledningen i Nyborg højst sandsynligt ville komme til at tage nogle timer. Det må i den grad siges at holde stik.

Ifølge de første meldinger, skulle arbejdet med køreledningen være færdigt klokken 14.00. Det blev senere rykket til klokken 16.00, så klokken 20.00, så midnat, og nu ventes togtrafikken altså at blive påvirket indtil klokken 4.00 fredag morgen.

I løbet af torsdag morgen og formiddag kørte togene ikke mellem Odense og Korsør, men senere blev det altså muligt for togene at køre over Storebælt. Derfor blev der indsat togbusser mellem først Odense og Korsør og siden Odense og Nyborg, hvor 50 busser har kørt i »pendulfart« og stadig gør det.

Alle tog fra Odense til Sjælland er torsdag morgen blevet aflyst. En køreledning er blevet revet ned i Nyborg. Privatfoto.
Alle tog fra Odense til Sjælland er torsdag morgen blevet aflyst. En køreledning er blevet revet ned i Nyborg. Privatfoto.
Vis mere

DSB oplyser, at der kører togbusser fra Nyborg mod Odense på minuttallet 40 og fra Odense mod Nyborg ligeledes på minuttallet 40. Der arbejdes på at skaffe flere togbusser, men det har indtil videre ikke været muligt at skaffe dem, der er behov for.

Lyntogene, der normalt kører til og fra Aalborg Lufthavn, kører ikke mellem Fredericia og Cph Lufthavn. Der kører kun ét Intercitytog i timen mellem København H og Nyborg. Esbjerg-togene er aflyst resten af døgnet.

DSB anbefaler, at man tjekker Rejseplanen, inden man tager afsted.

B.T. følger togsituationen.

Andre læser også