Et kæmpestort uheld med 10 involverede biler har lørdag morgen spærret Hillerødmotorvejen i Nordsjælland.

Motorvejen var siden klokken godt 07 spærret i begge retninger på strækningen fra Farum til Værløse. 

Først efter omkring tre timer kunne motorvejen kort før klokken 10 genåbnes.

»Vi fik klokken 07.07 den første melding om, at der var sket et større uheld ved Fiskebækbroen, hvor der var ekstremt glat,« fortæller vagtchef Christian Marcussen fra Nordsjællands Politi til B.T.

»Der viste sig at være i alt 10 forskellige biler impliceret i uheldet, der var sket i nordgående retning. Vi havde heldigvis en patrulje lige i nærheden, så vi var hurtigt fremme, og der blev også tilkaldt indsatsleder fra både politi og brandvæsen,« tilføjer vagtchefen.

På grund af den utroligt glatte vejbane på stedet, valgte politiet hurtigt at lukke motorvejen i begge retninger, så der kunne blive saltet.

»Vi har anmodet om, at der bliver ekstra saltet, og vi har også skiltevogne til at advare og lede trafikken af,« tilføjer den nordsjællandske vagtchef.

De 10 køretøjer omfatter både personbiler og et par varebiler, men politiet har endnu ikke et præcist overblik over, hvordan det omfattende uheld udviklede sig.

»Der er sket betydelig materiel skade, som vi kalder det, men heldigvis er der kun lettere personskade,« siger Christian Marcussen.

Vejdirektoratet havde tidligere lørdag morgen advaret om glatte forhold på netop strækningen omkring Fiskebækbroen, hvor der traditionelt er meget fugtigt.

Og også vagtchefen hos Nordsjællands Politi maner generelt til forsigtighed på vejene i hele landet:

»Jeg vil gerne opfordre bilisterne til at køre forsigtigt,« siger han.

Også DMI har advaret om, at der kan ligge frost over hele landet denne lørdag morgen. Læs mere om det her