Syv ankomster og syv afgange er indtil videre blevet aflyst i Københavns Lufthavn tirsdag.

Aflysningerne skyldes en strejke blandt 25.000 Lufthansa-ansatte i større tyske lufthavne.

Til B.T. siger Lene Elmegaard, der er pressevagt i Københavns Lufthavn:

»Det sidste fly fra Lufthansa lander i København klokken 22.45 mandag aften, og så er næsten alle afgange og ankomster aflyst indtil onsdag morgen.«

Der er dog stadig et par afgange og ankomster, som ikke er aflyst.

»Men det kan nå at ændre sig. Så vi vil opfordre alle til at tjekke hos deres selskab eller på Københavns Lufthavns hjemmeside, før de tager afsted,« siger pressevagten.

Mere end 100.000 passagerer forventes at blive påvirket af strejken, der omfatter lufthavnene i Frankfurt, Berlin, München, Hamburg, Düsseldorf, Köln og Stuttgart.

Det er den tyske fagforening Verdi, der har opfordret til strejken.

Verdi har været involveret i en igangværende tvist med flyselskabet, hvor der kræves en lønstigning på 12,5 procent og en inflationsbonus.

Fagforeningen siger, at der ikke er sket fremskridt i forhandlingerne. Og det retfærdiggør strejken blandt medarbejderne.

Lufthansa har for nylig øget sit bud til en lønstigning på ti procent. Men det blev afvist af 96 procent af de ansatte, som mener, at deres løn ikke er forenelig med inflationen.

Flere andre selskaber benytter sig af Lufthansas personale, så strejken kan brede sig.

»Indtil videre ser strejken ikke ud til at brede sig. Men det kan ske, og derfor er det vigtigt, at passerer følger med hjemmefra,« siger Lene Elmegaard. 

Også Billund Lufthavn melder om flere aflysninger. 

Strejken ventes at være slut onsdag morgen klokken 7.