Glædelig 1. december - onsdag står vi op til dårligt vejr i Aarhus med mulighed for sne inden længe.

Selvom det lyder hyggeligt, så betyder det her fra morgenstunden, at bilister skal være ekstra opmærksomme.

I skrivende stund er der regn og slud over Aarhus, men inden længe skifter det formentlig og bliver til sne. Det kan skabe farlige situationer på vejene, siger vagthavende meteorolog ved DMI.

»Det ser ikke så godt ud i Aarhus. Lige nu er der gang i den med regn og slud, og så går det snart mere over og bliver til sne, slud og tøsne  - så det bliver mere hvidt ganske snart,« siger Meteorolog Bolette Brødsgaard til B.T. og fortsætter:

»Det vil derfor være glat, når man tager afsted, og tøsneen kan lægge sig i små volde og bunker på vejene, så det bliver pløret.«

Hun advarer derfor bilister, der inden længe skal afsted i morgentrafikken. Budskabet er klart: Har du ikke vinterdæk på bilen, så find en anden måde at komme frem på.

»Og så handler det ellers om at være afsted i god tid og køre langsomt - det er nok det bedste råd.«

I løbet af dagen i Aarhus bliver det blæsende og »afgjort ikke rart,« forklarer Bolette Brødsgaard. Så man kan altså godt pakke forventningerne om et hyggeligt 1. decembervejr væk.

»Det står ind fra øst, så det er en kold vindretning for aarhusianerne. Men Aarhus er spændende i dag, fordi det ligger lige ved grænsen for, om det bliver til sne hele dagen, eller om det går over i regn,« siger hun.

Onsdag aften kommer der igen sne nedover Aarhus fra nord. Det betyder, at der også kan ligge noget sne på vejene torsdag morgen, og at man også skal passe på i aften.

Til gengæld er der håb for resten af ugen.

»Det bliver en dejlig torsdag og resten af ugen bliver det koldt, men roligt, i Aarhus.«

Andre læser også