Så skete det.

Wout van Aert forlader årets Tour de France, oplyser Team Jumbo-Visma i en video på Twitter. Du kan se videoen øverst i artiklen.

Årsagen til, at Jonas Vingegaards holdkammerat tager hjem fra Frankrig er, at hans kone inden længe føder parrets andet barn.

»Som alle ved, er Sarah gravid. Det er ved at være pres derhjemme. Efter snakke med holdet, har vi besluttet, at jeg skal hjem nu. Vi har haft en læge derhjemme de sidste par uger. Han har sagt, at fødslen er lige oppe over. Derfor har vi taget denne beslutning,« siger Van Aert og fortsætter:

Van Aert og Vingegaard på 11. etape.
Van Aert og Vingegaard på 11. etape. Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

»På den ene side er det en underlig følelse, men der er intet dilemma. Det er en nem beslutning. Jeg har altid vidst, jeg ville hjem, når min kone gav udtryk for, hun havde brug for mig. Den tid er kommet nu.«

Jumbo-Visma-rytteren fortæller, at det ikke var tvivl om beslutningen.

»Jeg sagde det til gutterne under aftensmaden i går. Jeg er glad for, de alle forstod beslutningen og de bakker 100 procent op om den,« siger han.

Men selvom den stærke belgier forlader Touren, er han sikker på, at det kommer til at gå godt fra holdet, der ser ud til at snuppe sin anden Tour-sejr i streg.

Trods Van Aert-exit ser det ganske godt ud for Jumbo-Visma.
Trods Van Aert-exit ser det ganske godt ud for Jumbo-Visma. Foto: Christophe Petit Tesson/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Disse syv gutter vil gøre det godt resten af Touren. Det hele skal nok blive godt,« siger Van Aert og fortsætter:

»Jeg havde håbet, jeg kunne nå til Paris. Jeg har været i kontakt med hende derhjemme hver dag. Min kone har fået kort snor fra lægen. Vi var enige om, at hvis hun kom tæt på fødslen, og det ikke længere føltes trygt for hende, at jeg var til Tour, skulle jeg hjem.«

Han indrømmer, at han kæmpede for at vinde en etape i årets Tour, men desværre for Van Aert og Jumbo-Visma, lykkedes det ikke.

»Det giver mig blandede følelser. Resultater er en ting: følelsen på cyklen er en anden. Den var super god. Oplevelsen med gutterne var fantastisk. At kæmpe for vores mål igen gav mig stor moral, og jeg ser positivt tilbage på Touren.«

»Men jeg vil også altid huske denne Tour som den, hvor jeg ringede hjem hver dag, og at jeg skulle forlade den,« siger han.

Lyt til seneste afsnit af B.T.s Tour de France-podcast 'Touren på bagsædet' lige herunder.