Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Jonas Vingegaards Tour de France-rival har onsdag fået dårlige nyheder.

Tadej Pogacars hjælperytter Rafal Majka pådrog sig tirsdag en muskelskade, og den skade holdt ham fra at stille til start på den benhårde 17. etape, der køres onsdag.

Nu er Pogacar og UAE-holdet kun fire mand tilbage, og det virker som en stor hjælp for Jonas Vingegaards drømme om gult. Alligevel var den danske Tour-fører ikke helt i skyerne, da han mødte pressen og fik overdraget nyheden.

»Jeg har lige hørt det fra en anden journalist. Det kom som en overraskelse for mig,« siger Vingegaard og tilføjer om betydningen af Majkas exit:

Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Vis mere

»Det vil ikke ændre, hvordan vi kommer til at køre. Vi kører på samme måde, og jeg mener egentlig bare, det er en skam for løbet, at han er ude, for han er virkelig en mand, der kunne gøre en forskel i bjergene. Så det er en skam for løbet.«

Danskeren i gult mener til gengæld nu, at der bliver stor mulighed for at ændre på tingenes tilstand, når det går opad.

»Det bliver også et sjovt løb, for man kan gøre store forskelle på stigningerne nu.«

I UAE-lejren er danske Mikkel Bjerg en af de fire tilbageværende ryttere. Han tager situationen med ophøjet ro, men erkender, at opgaven er blevet noget hårdere.

Foto: THOMAS SAMSON
Vis mere

»Sådan er cykling nogle gange. Jumbo mistede også to ryttere på kort tid i søndags. Så vi er bare nødt til at prøve at løse den opgave, vi har foran os, og det bliver så uden Rafal Majka,« siger han og tilføjer:

»Den sidste stigning på dagens etape bliver afgørende, og jeg tror, det ender med en duel mellem Jonas og Tadej, så der kunne Rafal nok ikke have hjulpet så meget alligevel. Men hvis der er en situation, så må vi steppe op som hold og se, om vi kan løse det.«

Han tilføjer, at han fortsat er fuld af tro på, at Tadej Pogacar kan vriste den gule trøje af Jonas Vingegaard inden søndagens afslutning i Paris.

17. etape er allerede i gang, og du kan følge B.T.s livedækning af etapen lige HER.

Andre læser også