Igen i år er der fokus på tilskuerne ved årets Tour de France. 

Og det er ikke altid på den positive måde. Senest røg en rytter i asfalten under søndagens etape, da en fiskestang med cykeltrøjer knækkede og ramte cyklen. 

Mandag udgav Jumbo-Visma et interview med Jonas Vingegaard, der satte lidt ord på, om han oplever flere styrt på grund af tilskuere.

»Jeg vil ikke sige, det er flere i år, for jeg kan også huske mit første Tour de France, hvor der også var et styrt på grund af en tilskuer,« sagde den danske stjerne og fortsatte:

»De sætter små borde i vejkanten eller lader deres børn stå på vejen, og det er farligt. Eller de har en køletaske i vejkanten. Jeg ved ikke, hvad de tænker på, men de skal huske at vi (ryttere, red.) bruger hele vejen, så man er nødt til at holde sig helt ude i siden. Det ville gøre det hele mere sikkert.«

Jonas Vingegaard fortalte også, at han især tænker over tilskuerne på de flade etaper, når der skal kæmpes om positionerne oppe foran. 

»Vi kan som hold godt lide at bruge den ene side af vejen, så vi kan kontrollere vores positioner bagfra. O der har vi ofte følt, de kommer lidt for tæt på, så man skal undgå dem i sidste øjeblik. Det er ikke så rart,« lød det fra den danske stjerne. 

Jonas Vingegaard kører lige nu i den gule førertrøje under årets Tour de France. Han er 17 sekunder foran rivalen Tadej Pogacar.

Herunder kan du høre B.T.s Tour de France-podcast 'Touren på bagsædet'.