Lyt til artiklen

Han gjorde det! Hvor er det vanvittigt!

Jonas Vingegaard har vundet dagens 11. etape af Tour de France i en sand magtdemonstration. Og ikke nok med det. Han har taget den gule trøje!

Vingegaard satte alt og alle på vej op ad den afsluttende stigning, Col du Granon. Og han tog minutter på sine direkte konkurrenter.

På sin vej plantede den danske Jumbo-Visma-stjerne blandt andet Tadej Pogacar, der gik fuldstændig kold og først kom ind to minutter og 51 sekunder efter Vingegaard.

Vingegaard oplevede også problemer undervejs, og med knap to kilometer til mål var det tydeligt, at danskeren var i smerte.

Han holdt dog fast og strikkede et vaskeægte mesterstykke sammen.

Nairo Quintana kom ind som nummer to på dagens etape, og Romain Bardet blev nummer tre. Sidstnævnte er nu toer i det samlede klassement.

Torsdag venter endnu en vild etape, når Vingegaard – i den gule førertrøje – og resten af Tour-feltet skal op ad Alpe d'Huez.

Foto: MARCO BERTORELLO
Vis mere

Det er anden dag i træk, at en dansker hiver en etapesejr hjem.

I går var det Magnus Cort fra EF Education-EasyPost, der tog sin anden etapesejr i karrieren i verdens største cykelløb, da han efter målfoto spurtbesejrede Nick Schultz fra BikeExchange i en intens finale.

Du kan læse hele Corts klumme efter etapesejren her.

Husk, du kan følge med live under hele Tour de France på bt.dk.