»Et slag på tasken er et par millioner.«

Sådan lyder det fra TV 2 Sports chefredaktør, John Jäger, da han bliver spurgt, hvor mange ekstra kroner det koster, at årets Tour de France kommer til Danmark.

Og tallet er kun for TV 2s sportsredaktion, for i virkeligheden er tallet nok langt højere. Det skyldes, at der også bruges medarbejdere fra andre redaktioner og afdelinger heriblandt fra Nyhederne, News, Go' morgen Danmark, marketing og den digitale afdeling.

»I virkeligheden er det ikke sådan fuldstændig vanvittigt meget dyrere for sporten. Hvis jeg skal komme med et slag på tasken, taler vi et par millioner. Og så kan man sige, at det ikke er mange penge, men ja, det er en dyr rettighed, og der skal laves meget fjernsyn. Og vi fylder hele sendefladen i en hel måned, så det er forholdsvis dyrt, det er der ingen tvivl om,« lyder det fra John Jäger.

TV 2 er gået i gang med optakten til Tour de France allerede i starten af denne uge, og har i øvrigt sendt Dennis Ritter og Rolf Sørensen på en længere cykeltur end normalt. I år cykler 'Ritter & Rolf på Tour' både igennem de danske etaper samt de største franske etaper.

Det er to af grundene til, at der bruges flere penge og lægges flere kræfter i Touren.

En anden årsag er, at Tour-studiet sendes ud til alle de byer, hvor løbet køres.

I grove træk er det de tre årsager til, at der bruges 'et par millioner kroner' ekstra i sportsbudgettet i år.

Kronprins Frederik er med i en særudgave af 'Rolf & Ritter på Tour 2022'.
Kronprins Frederik er med i en særudgave af 'Rolf & Ritter på Tour 2022'. Foto: TV 2
Vis mere

Er Tour de France den store satsning i 2022?

»Nu har jeg personligt haft fornøjelsen af at have ansvaret for Tour de France i over 20 år med TV 2, så hvis du spørger mig, er svaret ja. For mig er det den helt store satsning. Hvis man skal se på hele TV 2, så er der nok dem, der vil mene, at fodboldslutrunden i Qatar – og fodboldlandsholdet i det hele taget – godt kan matche,« siger John Jäger og fortsætter:

»Men det er da en kæmpe satsning for os på alle mulige måder. Vi synes selv, at vi har været med til at gøre Tour de France kæmpestort i Danmark på utroligt mange måder igennem utroligt mange år med en hel masse dygtige mennesker, som har forårsaget det. Derfor er det da kæmpestort for os, at Touren kommer til Danmark, og det kaster vi da nogle kræfter efter, det er der ingen tvivl om.«

Der køres tre Tour de France-etaper i Danmark, og den første starter 1. juli i København.

Du kan følge hele løbet tæt på bt.dk.