Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han glæder sig til at træde i pedalerne i de københavnske gader.

Det lagde Wout van Aert ikke skjul på under onsdagens pressemøde med Jumbo-Visma.

Fredag kommer han forbi Rådhuspladsen, Den Lille Havfrue, Amalienborg, Parken, Tivoli. For blot at nævne nogle af seværdighederne på de lidt over 13 kilometer. En god rute, lyder det fra van Aert, der roser København.

»Jeg kan virkelig godt lide ruten, vi starter inde i centrum af en storby. Man kører virkelig gennem centrum, den er ret teknisk. Jeg kan virkelig godt lide den, den er lidt længere end en normal prolog. Det er en rute, der passer mig.«

Sådan lød det fra Wout van Aert, der dog har døjet med en skade i en muskel bag knæet de sidste dage.

Han er dog meldt klar til Tour de France, og han satser på, han stadig vil kunne gøre en god figur.

»Det har været et stort mål for mig siden sæsonstart at gå efter etapesejren på første etape og tage den gule trøje. Men med min knæskade var det svært at fokusere på det den seneste uge. Men jeg har trænet meget på TT-cyklen, jeg har arbejdet hårdt for det her. Jeg vil ikke give op på trods af et setback,« siger stjernen, der har vundet seks etaper af Tour de France i karrieren.

I år har han vundet Saxo Bank Classic og Omloop Het Nieuwsblad, mens det sidste år blev til en sejr ved blandt andet Amstel Gold Race og en sølvmedalje ved VM og OL.

Årets Tour de France starter fredag, hvor starten går fra Nørre Farimagsgade.

Andre læser også