Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Sidste etape i dette års Tour de France er ovre, og vinderen på legendariske Champs-Élysées blev belgiske Jasper Philipsen.

Supersprinteren bragede i overlegen stil først over stregen, hvor konkurrenterne var et godt stykke efter Alpecin-rytteren, der undervejs i årets Tour har vist sine stærke sprinterevner frem.

Andenpladsen gik til hollandske Dylan Groenewegen fra BikeExchange, mens norske Alexander Kristoff tog tredjepladsen – men begge altså langt fra Philipsen.

Samtidig kom Jonas Vingegaard ind kort efter feltet, og det betyder, at han kan lade sig krone som Tour de France-vinder, og at han om kort tid kan træde op og lade sig hylde øverst på podiet i Paris.

Her vil han stå med andenpladsen Tadej Pogacar og tredjepladsen Geraint Thomas, som begge kortvarigt viste tænder på sidste omgang på Champs-Élysées.

Vingegaards holdkammerat Wout van Aert, der vinder den grønne pointtrøje, var blandt favoritterne til dagens etape, men han prioriterede sikkerheden og valgte at køre over stregen med Jonas Vingegaard og det resterende af Jumbo-Visma-holdet langt fra sprinten.

Hyldesten i Paris er meget snart undervejs, og du kan følge hele festen i Paris i B.T.s LIVE-blog.

Den kan du læse lige HER.

Andre læser også