Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Så skete det igen. Fredag kørte endnu en dansker en etapesejr hjem i årets Tour de France, da Mads Pedersen kom først over stregen.

Dermed gentog han Magnus Cort og Jonas Vingegaards kunststykker - en helt vanvittig dansk Tour de France-uge!

Mads Pedersens sejr kom i hus efter udbrud, og han efterlod ingen tvivl om sejren i spurten. Den store præstation rykkede selvsagt i følelserne hos hans chef og danske sportsdirektør på Trek-Segrafedo, Kim Andersen, der sætter disse ord på, hvad det betyder for hans landsmand og teamet.

»Ufatteligt meget. Det kan ikke beskrives. For os alle sammen er det bare så godt,« siger Kim Andersen og fortæller, at sejren faldt på et tørt sted.

»Vi havde virkelig store mål med den første uge. Det var skuffende, at vi ikke nåede noget af det,« forklarer han og fortsætter:

»Så det var en hård kamp at gå ind til Alperne uden rigtigt at have noget. Men vi har så lavet et mål med de tre etaper, der kommer nu, og selvom Mads har været lidt i udbrud og sådan noget, så havde han brug for det.«

»Man kan bare se, hvordan benene er blevet bedre og bedre for hver dag. Så det var helt klart, at etapen i dag var et af de helt store mål for ham. Og det var også en plan, vi havde lavet,« lyder det.

Kim Andersen har denne forklaring på, hvordan det kan lykkes for tre danske ryttere at vinde hver deres etape i en og samme uge:

»De gejler hinanden op.«

Simpel opskrift.

Andre læser også