Flere bilister sukker dybt i øjeblikket.

På trods af advarsler har de holdt parkeret langs den 13 kilometer lange Tour de France-rute i København.

Det må de ikke.

Et omfattende parkeringsforbud trådte torsdag morgen i kraft i København, hvor 2.600 p-pladser er inddraget på grund af Tour de France.

Skiltning er sat op, mediernes foromtale har været massiv, og et brev om de trafikale ændringer er sendt til 150.000 københavneres e-Boks.

Ikke desto mindre har Københavns Politi i det forgangne døgn fjernet 16 parkerede biler på ruten. Det oplyser vicepolitiinspektør Anders Hejlesen.

»Der bliver brugt en del energi på at få fat på ejeren, men hvis ikke det kan lade sig gøre, fjerner vi bilen. Men typisk finder vi ejeren,« siger han til B.T.

Holder man ulovligt parkeret på tour-ruten, koster det dyrt.

For transport leveret af Dansk Autohjælp og en parkeringsafgift oven i hatten løber prisen op i godt 3.000 kroner.
For transport leveret af Dansk Autohjælp og en parkeringsafgift oven i hatten løber prisen op i godt 3.000 kroner. Foto: Mathias Svold
Vis mere

Regningen for at få sin bil bugseret væk af leverandøren SOS Dansk Autohjælp koster cirka 3.000 kroner, og dertil skal man betale en parkeringsbøde.

Det gælder dog kun for bilister, der har parkeret på ruten, efter skitningen om parkeringsforbuddet blev opsat.

Har man derimod parkeret sin bil, før skitningen blev sat op, holder man lovligt, fordi man har handlet i god tro.

Omend man slipper for at betale, får man dog alligevel sin bil fjernet, hvis ikke man reagerer på politiets henvendelse.

Hos politiet har man forberedt sig længe, fortæller vicepolitiinspektør Anders Hejlesen.

Alligevel er forløbet kommet bag på ordensmagten.

»Vi havde forberedt os på, at det kunne blive mange hundrede biler, der skulle fjernes. Med det nuværende antal er det kun mellem fem og ti procent,« siger Anders Hejlesen.

Københavns Politi har løbende fået tilsendt lister af entreprenøren bag løbet over biler, der har holdt parkeret på veje på ruten..

Det er efter arrangørernes ønske og efter aftale med Københavns Kommune som brandmyndighed, at tour-ruten skal være ryddet for parkerede køretøjer.

Blandt andet fordi de vil stå i vejen og udgøre en sikkerhedsrisiko.

Første etape af Tour de France skydes i gang fredag eftermiddag.