Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De har drømt om det, forestillet sig det og endda talt om, hvordan de skulle formidle det.

Tour de France i Danmark har længe været en stor fælles drøm for TV 2-kommentator Dennis Ritter og hans mangeårige ven og kollega Chris Anker Sørensen.

Nu er Tour de France her endelig. Men tragiske omstændigheder gør, at Chris Anker Sørensen ikke er her.

Den tidligere cykelrytter og TV 2-ekspert gik bort 18. september sidste år, og fraværet og afsavnet af vennen og kollegaen i kommentatorboksen er til at føle på for Dennis Ritter, som i disse dage er ved at forberede sig på Tour-starten i Danmark.

»Han fylder noget i mig hele tiden. Der er ikke gået én dag siden 18. september, hvor jeg ikke har tænkt på Chris og har savnet ham. Jeg tænker på ham flere gange om dagen,« fortæller Ritter til B.T., da vi møder ham til pressemøde forud for onsdagens holdpræsentation i Tivoli.

Ritter og Chris Anker Sørensen arbejdede sammen om Tour de France første gang i 2017 – og med fraværet af Chris Anker mangler en stor del af hverdagen i forbindelse med Touren.

»Det er alt det her, jeg har lavet med ham. Og hvis du bare vidste, hvor mange gange Chris og jeg har talt om det, der sker i disse dage. Om den her Tour i Danmark, hvordan vi glædede os, og hvordan vi ville formidle den.«

»Jeg savner vores daglige pingpong. Jeg savner min makker, som jeg altid har kunnet ringe til eller sende en sms og høre: ‘Hvordan var det nu lige med ham rytteren – hvorfor var det nu, at han blev diskvalificeret?’«

Foto: Privatfoto
Vis mere

»Chris Anker havde altid styr på det. Han var mit leksikon. Han var min go to-guy, og jeg savner ham – i den rolle, men i særdeleshed savner jeg ham som menneske.«

Og fraværet af Chris Anker Sørensen lægger en dæmper på Ritters humør midt i den gule feber, der har ramt Danmark.

»Der er ikke nogen tvivl om – selv i al den her begejstring – og ja, vi bliver begejstrede og revet med undervejs, at toppen er taget af. For savnet af Chris er stadig kæmpestort. Han blev bare revet væk midt i det hele. Og det lægger en tung dyne på det hele for mit vedkommende,« siger Ritter, der dog har Chris Anker Sørensen med i kommentatorboksen i form af et billede.

Undervejs i dette års Tour de France bliver Chris Anker Sørensen hyldet rundt om på ruten ved de tre etaper på dansk grund.

Foto: Privatfoto
Vis mere

Ritter har blandt andet haft en finger med i et stort hyldestmaleri af Chris Anker Sørensen i Holbæk Sportsby, og han erkender, at det bliver en svær opgave at holde styr på følelserne, når Tour-billederne kommer forbi og minder om Chris Anker.

»Jeg skal nok prøve ikke at lade mig blive for synligt påvirket af det. Men det kan altså blive svært, når vi kommer til at se alle de hyldester, der er rundt om i Danmark – blandt andet den i Holbæk, hvor han bliver malet i græsset,« siger Ritter og tilføjer:

»Det bliver virkelig svært at kommentere, når det bliver vist. Men det gør mig også varm om hjertet, for så finder de ude i resten af verden også ud af, hvor glade vi var for Chris, og hvor meget vi savner ham. Det er vigtigt.«

Dennis Ritter har i år – som i de sidste mange år – Rolf Sørensen med sig som fast ekspertkommentator, og de får undervejs selskab af Lars Bak, Christian Moberg, Anders Lund og Emil Vinjebo.

Første Tour de France-etape løber af stablen fredag 1. juli i København, inden etaper går fra Roskilde-Nyborg og Vejle-Sønderborg.

B.T.s Live-dækning af hele Tour de France er allerede begyndt. Vi opdaterer med stort og småt under hele verdens største cykelløb lige HER.

Andre læser også