Han har lige pulveriseret samtlige konkurrenter under Touren, men en VM-titel frister ham slet ikke.

For selv om Jonas Vingegaard for få dage siden vandt årets enkeltstart i suveræn stil, så må de danske cykelfans kigge langt efter Jumbo-kaptajnen i den disciplin iført en landsholdsdragt.

Sidste år meldte danskeren afbud. Og han er heller ikke en del af det landshold, der i midten af august rejser til Skotland for at køre VM.

Noget, der ærgrer B.T.s Tour de France-ekspert, Bjarne Riis:

Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er hans prioritering, og der kan vi mene nok så meget. Men i sidste ende er det hans beslutning, og hvad han har lyst til at vinde.«

»Jonas ved også godt, at hvis han kommer og kører en enkeltstart helt frisk, så er det ikke lige hans force. Men jo, jeg håber, at han vil forsøge en dag,« lyder det fra Riis.

Han må dog - ligesom resten af de rød-hvide fans - nøjes med at drømme om at se Jonas Vingegaard med de berømte regnbuestriber på ærmerne af en enkeltstartsuniform.

Han kan dog - modsat mange andre - godt forstå den forsvarende Tour-vinders beslutning.

»Det er noget andet, når du kører i en grand tour. Ja...den er svær at forklare. Men når du efter mere end to uger af Touren kan køre sådan en enkeltstart, så gider du ikke at køre VM. Det er svært for mange at forstå,« påpeger Bjarne Riis.

»Jonas har ofret ekstremt meget i forsøget på at vinde Touren igen. Måske er det derfor, han ikke har mod på VM i enkeltstart. Han har levet så ekstremt i en lang periode, at han også skal have lov til at give slip bagefter.«

Det danske landshold, der skal køre VM i næste måned, består af otte ryttere: Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates), Kasper Asgreen og Michael Mørkøv (Soudal Quick-Step), Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck), Magnus Cort og Mikkel Honoré (EF Education-Easypost) samt Mads Pedersen og Mattias Skjelmose (Lidl-Trek).

Du kan se hele den stjernespækkede trup LIGE HER.