Lyt til artiklen

Danskerne i stuerne var midt i at varme stemmebåndene op til endnu et jubelbrøl, da Andreas Kron (Lotto–Soudal) pludselig lignede en cykelrytter på vej på skovtur.

En dramatisk punktering knækkede drømmene om endnu en dansk etapesejr – og faktisk var det tæt på at gå helt galt og ende i et styrt.

»Først tænkte jeg: 'Fuck, nu ryger jeg på røven'. Punkteringen kom lige inden et sving, og den var flad med det samme, så jeg kørte på fælgen,« siger den 24-årige cykelrytter.

»Så jeg tænkte bare: 'Fuck, fuck, fuck'. Men jeg beholdt roen,« siger Andreas Kron, som altså holdt sig på to hjul, men måtte se trioen og drømmene om en etapesejr køre væk.

Andreas Kron.
Andreas Kron. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Lotto-rytteren var endt i et skarpt udbrudsudbrud med den senere sejrherre Michael Matthews, Luis León Sánchez og den østrigske mester, Felix Großschartner.

»Det var en mulig etapesejr. Okay, Matthews var virkelig stærk. Men jeg ramte gruppen, og hvis jeg ikke var punkteret, ville jeg have kørt med om sejren.«

Det så lovende ud, men på vej ned ad dagens næstsidste stigning ville en sten på vejen det anderledes.

Danskeren fik et nyt hjul og kæmpede sig tilbage til gruppen lige efter de tre i front, men så var kræfterne også brugt op. Både fysisk og mentalt.

Andreas Kron i lørdagens udbrud. Et defekt ødelagde danskerens vinderchancer.
Andreas Kron i lørdagens udbrud. Et defekt ødelagde danskerens vinderchancer. Foto: Guillaume Horcajuelo
Vis mere

»Jeg koldede også lidt oppe i hovedet. Når man kører med om sejren, og man så lige pludselig bare kører efter top-15 … Men jeg var med i det rigtige, og så må jeg prøve igen søndag eller tirsdag.«

Det var en cool og fattet mand fra Vestegnen, som mødte pressen lige efter, at den store chance var glippet. Det var der en særlig grund til.

»Jeg havde heldigvis dopingkontrol efter etapen, så jeg lige fik tid til at falde lidt ned. Jeg fik lidt tid til at tænke over det, og jeg kørte jo også en rigtig god dag,« siger han og fortsætter:

»Hvis I havde fanget mig lige efter stregen, var jeg nok gået ind i bussen og havde siddet der et par minutter, inden jeg var kommet ud. Men det kan man ikke bruge til så meget. Det var bare ærgrelse. Men sådan er det.«

Andreas Kron melder sig klar til nye angreb søndag, når der venter 202,5 kilometer fra Rodez til Carcassonne.