Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Selvom Jonas Vingegaard nægter at tale om, at Tour-sejren er hjemme, mener danskerens rival noget helt andet.

»Den bedste mand vandt, og han vandt nok også Touren,« siger Tadej Pogacar efter 18. etape, hvor han blev distanceret med mere end et minut på Hautacam af Jonas Vingegaard.

Pogacar skal dog ikke have skyld for, at han ikke prøvede at vriste den gule trøje fra Vingegaard. Gang på gang angreb sloveneren Vingegaard på den næstsidste stigning, men det lykkedes aldrig at ryste den danske stjerne.

»Jeg gav den alt på den næstsidste stigning og troede stadig på det. Men han havde to holdkammerater, og jeg kunne ikke følge med. De var for stærke,« fortæller Pogacar om det nummer, som van Aert og Vingegaard lavede på Hautacam, der knækkede den forsvarende Tour-vinder.

Samtidigt havde Pogacar ikke andet end respekt for Vingegaard efter danskerens flotte sejr.

Især efter den episode, hvor Pogacar styrtede på nedkørslen. Her ventede Vingegaard på sin rival, der kvitterede med et håndtryk for den rørende gestus af den danske stjerne.

»Intet andet end respekt. Vi respekterer hinanden. Han havde to holdkammerater, så han kunne køre mere roligt på vejen ned,« siger Tadej Pogacar, inden han slår fast, hvad han virkelig mener om Vingegaard:

»Han er en sand mester.«

Andre læser også