»Jeg kunne ikke gøre mere.«

Sådan lød det fra en chokeret Tadej Pogacar til France Television,  efter han blev sat til vægs på enkeltstarten af Jonas Vingegaard, der vandt 16. etape i suveræn stil.

Vingegaard smadrede sin slovenske rival med vanvittige et minut og 38 sekunder, som Tadej Pogacar var decideret skuffet efter etapen:

»Det var ikke min bedste dag. Touren er ikke ovre endnu, vi ser. Men jeg tabte meget tid i dag. Vi må forsøge at hente det,« lød det videre fra Pogacar.

Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Der var nok ikke nogle, som havde set det komme, som vi var vidne til i dag, der må ses som en historisk magtdemonstration af Jonas Vingegaard. 

»Jeg regnede ikke med det her, men det kunne ske. Jeg bliver nummer to på etapen, det er jo fint. Men i anden halvdel følte jeg mig ikke på toppen. Jeg håber, at det bliver bedre i morgen,« siger Pogacar til France Television.

Jonas Vingegaard brølte, da han kom i mål. Den vilde jubel var til at forstå for den danske stjerne efter magtdemonstrationen. Jublen satte han ord på efter etapen til TV 2:

»Det er nok, at vi har været tæt på så mange gange. Det er en stor forløsning for os, at vi endelig tog sejren (deres første etapesejr, red.)«