Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En, to, tre – FIRE forskellige cykler!

Jonas Vingegaard lignede et kort øjeblik en hjort fanget i forlygterne af Jumbo-Visma-bilen.

Der udspillede sig et gigantisk kaos, da kæden på danskerens cykel satte sig fast med 37 kilometer til mål, så han i al hast måtte skaffe en ny på onsdagens dramatiske Tour-etape.

Nu er der nye detaljer om redningen, som kom fra den tårnhøje kollega Nathan Van Hooydonck. Det var nemlig slet ikke meningen, at Jonas Vingegaard skulle have overtaget cyklen.

Bytte-bytte-cykel hos Jumbo-Visma, hvor Vingegaard i en hektisk fejlslutning kom til at snuppe sin tårnhøje kollegas racer. Heldigvis endte alt - relativt - godt for danskeren, der holdt fast i sin topplacering i Tour de France.
Bytte-bytte-cykel hos Jumbo-Visma, hvor Vingegaard i en hektisk fejlslutning kom til at snuppe sin tårnhøje kollegas racer. Heldigvis endte alt - relativt - godt for danskeren, der holdt fast i sin topplacering i Tour de France. Foto: TOUR DE FRANCE
Vis mere

»Nathan ville reparere Jonas' cykel hurtigt, men i stedet sprang Jonas på hans cykel. Så blev han nødt til at skifte cykel igen, fordi den var alt for stor til ham,« forklarer Jumbo-Vismas sportsdirektør, Grischa Niermann.

Cyklen, som altså kom fra den 193 centimeter høje kollega, var så gigantisk for Jonas Vingegaard, at han end ikke kunne sætte sig i sadlen.

Kaosset endte med, at Vingegaard i stedet overtog Steven Kruijswijks mere menneskelige model, inden danskeren kort tid efter fik fat i Jumbo-Visma-bilen og fik sin egen reservecykel.

»Jeg skulle have stoppet og hevet kæden ud. Men jeg gik lidt i panik. Det var stressende hele dagen. Hvis jeg ser tilbage, skulle jeg have gjort det anderledes, men sådan er det, og jeg kan ikke ændre det nu,« siger Jonas Vingegaard efter etapen.

Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar efter onsdagens støvede affære med afslutning i Arenberg.
Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar efter onsdagens støvede affære med afslutning i Arenberg. Foto: Tim De Waele
Vis mere

Trods perlerækken af panik og forkerte beslutninger endte Jonas Vingegaard med at lukke det meste af hullet op til Tour-favoritten Tadej Pogacar, som ellers forsøgte at lukrere på danskerens defekt.

Især takket være manden i gult, Wout van Aert, og franske Christophe Laporte, som trådte sømmet i bund for deres danske kollega.

»Jeg havde de bedste hjælpere i verden til at få mig tilbage. De gjorde et fantastisk arbejde og skar forskellen ned til 15 sekunder, og det må jeg bare være glad for.«

Anderledes slemt gik det for medkaptajnen Primoz Roglic, som kørte ind i en halmballe, som en politimotorcykel havde revet ud på vejen.

Sloveneren tabte mere end to minutter til Tadej Pogacar og indtager nu en plads som nummer 44 i klassementet. Vingegaard er 7'er.

Andre læser også