Lige om lidt starter Tour de France.

Verdens største cykelløb gæster København og de danske landeveje i al sin pomp og pragt, men selvom det mest af alt er forbundet med cykelglæde, spænding og folkefest, er det også en benhård periode for feltets ryttere.

For ud over at finpudse formen kæmper en god sjat også med stressen om, hvorvidt de overhovedet bliver udtaget.

»Det kan være en stresset periode op til udtagelsen. Jo tættere man kommer på, jo bedre får man en fornemmelse af det. Feltet bliver snævret ind,« siger Magnus Cort, der selv håber at skulle af sted for EF Education-EasyPost.

Umiddelbart ligger det i kortene, at Cort skal af sted, men inden det er officielt, vil der stort set altid være bare en lille smule frygt hos en rytter. Man krydser alt, der kan krydses, for at køre det ikoniske løb.

»Det kan jo ske, at to ryttere kæmper om den samme plads, næsten helt op til Tour-starten. Det er ikke en sjov situation,« erkender Magnus Cort.

»Personligt føler jeg mig ret sikker. Jeg har ikke fået noget endeligt udtagelsesbrev endnu, men jeg føler mig ret sikker på, at jeg skal med.«

Den 29-årige dansker har haft en alternativ optakt til Tour de France, som de fleste oftest træner op til ved at køre opvarmningsløb som Schweiz Rundt eller Dauphiné.

Det har ikke været tilfældet for bornholmeren, der kørte Giro d'Italia i maj-måned og ikke har været i aktion siden. Planen har været sådan, at Cort stiller op til DM, men det er hans eneste løb tæt på til Touren.

På den måde har optakten mindet om den, han havde mellem Tour de France og Vuelta a España i fjor, hvor han endte med at køre fabelagtigt og vinde tre etaper i det spanske etapeløb.

Netop den aparte forberedelse har også betydet, at Cort ikke har været med til de seneste løb, hvor coronakaosset er brudt ud, og ryttere samt hold har måttet trække sig på grund af coronaens spredning.

Usandsynligt heldigt for Cort, der dermed må stå endnu lunere i svinget i forhold til at komme til Tour de France, når flere af hans holdkammerater for nylig er blevet smittet med corona – såsom Stefan Bissegger og Alberto Bettiol – eller er styrtet ligesom Michael Valgren.

Om de to førstnævnte når at blive klar til Tour de France er usikkert. Til gengæld er der ingen chance for, at Valgren når at komme sig fra skaderne efter sit styrt.

Tour de France starter 1. juli med en enkeltstart i København.