Norske Søren Wærenskjold kunne bruge tyngdekraften til at vinde årets første Danmark Rundt-etape

Norske Søren Wærenskjold kunne med sin næsten to meter lange krop bruge tyngdekraften til at vinde 1. etape af PostNord Danmark Rundt.

Det fortæller han efter sejren i Aalborg tirsdag.

- Jeg prøvede at være en lille smule offensiv og bruge min fordel udefra. Jeg er måske en af de tungeste i feltet, så da det gik tre til fire procent ned mod målet, så gik jeg bare efter det. Det virkede denne gang, så det er ekstremt fedt, siger han.

Han begyndte at tro på, at han kunne vinde tirsdagens etape, da han var cirka to kilometer fra mål.

- Jo større hullet blev, des mere fik jeg troen på, at jeg kunne holde fast. Og med én kilometer tilbage følte jeg mig ret sikker, siger han.

Han peger især på Mattias Skjelmose og den tidligere verdensmester Mads Pedersen fra World Tour-holdet Trek som de største konkurrenter, selv om de to danskere kæmpede med henholdsvis et styrt og et punkteret dæk.

Skjelmose og Pedersen satte da også tempoet op ti kilometer fra mål, men de kunne ikke komme væk.

- Skjelmose var meget stærk, og han gik lige på den hårdeste bakke. Men den var lidt for kort, så vi var stadig ret samlet. Mads Pedersen punkterede halvvejs, så han kunne måske have været en endnu større konkurrent, end han var, siger Wærenskjold.

Onsdag skal Wærenskjold så iføre sig den blå førertrøje, når turen går fra Kjellerup til Silkeborg over en etape på 164 kilometer.

Det er han lidt nervøs for, fortæller han.

- Der er lidt ekstra pres, så jeg skal bare prøve at slappe af. Vi skal nok tage lidt mere ansvar, end vi gjorde i dag. Vi får se, hvordan det går, siger han.

/ritzau/