Lyt til artiklen

Magnus Corts indsats i årets Tour de France har i den grad været bjergtagende.

Og nu har den danske bjergkonge cyklet en suveræn rekord hjem med hele ni sejre i bjergsprinter i streg.

Dermed overgår han Federico Bahamontes rekord fra 1958, hvor det blev til otte bjergsprint-sejre i streg for den spanske cyellegende.

Dermed sidder den prikkede bjergtrøje sikkert og smukt i årets Tour de France på danskeren, som startede sin stime på de to reelle etaper i Danmark.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Her var Cort i udbrud både på etapen til Nyborg og etapen til Sønderborg og vandt samtlige bjergpoint, der var på spil på de bakkede danske landeveje.

På torsdagens 4. etape, hvor feltet kører fra Dunkerque til Calais i Frankrig, har bornholmeren gjort rent bord på etapens første tre bjergsprinter, så han nu altså er oppe på de ni bjergsejre i streg.

Det skal dog nævnes, at Bahamontes hentede sine sejre på på skrappere stigninger end danskeren i Pyrenæerne. Men det lever Cort nok fint med, for han har udsigt til at bære den prikkede bjergtrøje i hvert fald ugen ud.

Onsdag er der ingen bjergpoint på spil i Touren, når feltet kører en brostensetape. Først torsdag er der igen bjergpoint på spil, når feltet skal over to stigninger i kategori 3 og enkelt i kategori 4, men der er ikke point nok på spil her til at trøjen kan pilles af Cort her.