Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Andreas Kron og resten af Lotto Soudal-holdet havde fredag ét klart mål, og de lagde ikke skjul på det i feltet.

De lå længe forrest for at holde snor i udbruddet, og det var med målet om, at sprinteren Caleb Ewan skulle have mulighed for etapesejren.

Men Ewan styrtede, og i stedet var det Krons landsmand Mads Pedersen, der var klart stærkeste mand i udbruddet. Han tonsede over målstregen i Saint-Etienne og sikrede den tredje danske etapesejr på fire dage.

Selvom dagens hårde arbejde ikke bar frugt for Kron og co., så under han i den grad Mads Pedersen sejren.

»Når vi (Lotto Soudal) ikke kunne vinde, så er det fedt, at det er Mads, der vinder. Han har opsøgt det de sidste mange dage, og han er virkelig godt kørende, så det er fortjent.«

»Han har opsøgt heldet, nu vandt han, og det er sgu fedt. Han er bare en lirens karl!,« siger Kron til B.T.

Det er ikke sket siden 1994, at Danmark har tre etapesejre i den samme Tour de France, og Kron er ganske imponeret over, hvad de danske ryttere leverer i år.

»I forhold til danske sejre på World Touren har i år ikke været så frugtbart som sidste år, men i stedet for at det er sejre i eksempelvis Catalonien Rundt og Schweiz Rundt, som jeg selv fik, så er det nu sejre i det største cykelløb i verden.«

»Folk er bare sindssygt gode cykelryttere, og det er bare så fedt, det går så godt,« siger Kron, der hjertens gerne vil blive den fjerde danske etapevinder.

Foto: Manuel Bruque
Vis mere

Hvornår får vi Kron at se på podiet?

»Det ved jeg ikke. I morgen og søndag var måske en god sprintmulighed, men nu må vi se, hvordan Caleb Ewan har det efter hans styrt.«

»Men jeg vil opsøge etapesejren hver dag, så nu må vi se, hvornår det bliver,« siger Lotto Soudal-rytteren, der af sit hold også har lov til at jagte etapesejrene, mens han hjælper Ewan mod sprintsejre.

Du kan HER læse B.T.s dom over 13. etape i Tour de France – her fremhæver vi dagens dansker, vurderer Vingegaards vinderchancer og finder både dagens op- og nedtour.

Andre læser også