Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Danmark har en voldsomt god cykelgeneration lige nu.

I 1994 var det Rolf Sørensen, Bjarne Riis og Bo Hamburger, der tog tre historiske sejre i det samme Tour de France. Nu hedder de Magnus Cort, Jonas Vingegaard og Mads Pedersen, dem der er lykkedes med samme bedrift.

Og en af årsagerne til, at Danmark igen har kunnet sætte tre etapesejre sammen på blot fire dage i dette års Tour de France, ja den skal findes tilbage i tiden, mener den seneste danske etapevinder, Mads Pedersen.

Derfor sendte han en stor tak efter fredagens succes i Saint-Etienne.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Vis mere

»Alt det hårde arbejde fra lokale klubber, juniorhold og frivillige for at hjælpe talenter, samt landshold og kontinentalhold. Det er det, der betaler sig nu.«

»I mange år har det virket godt i Danmark med den enorme støtte, rytterne har fået. Nu har vi en stor generation, der gør det godt. Det viser sig på den største scene. Så tak til alle, der har støttet rytterne fra de er meget unge. Lad os håbe, at de fortsætter med at støtte os ryttere og alle dem, der drømmer om store resultater,« siger Mads Pedersen, der også kan finde andre årsager til, at han kunne sætte tredje danske flag i Frankrig fredag.

»At Touren har sat fire etaper i rap,, er passer danskerne så godt og ligger så tæt på hinanden, det er nok mere held end noget andet. Men resultaterne viser, at vi har et godt mix af ryttere med folk som Jonas, Magnus og mere sprintende ryttere som jeg.«

Den tidligere verdensmester havde ved pressemødet efter etapen fortsat svært ved helt at forstå, hvad danskerne opnåede.

»Wow. Det er vildt skørt, at vi har fået tre sejre på så kort tid,« siger han og tilføjer om støtten til danskerne.

»Vi følte en masse støtte i Danmark, men det er også vildt at se alle danskerne her i Frankrig.«

Lørdag starter 14, etape i Saint-Etienne, og den slutter i Mende.

Andre læser også