Lyt til artiklen

Hele Danmark er blæst bagover af Jonas Vingegaard.

Og kronprins Frederik er ingen undtagelse.

Efter 21. og sidste etape på Champs-Élysées i Paris søndag stod Kronprinsen klar til at få taget et billede med den danske superstjerne og hans familie, inden han skulle op på podiet og hyldes som vinder af dette års Tour de France.

'Fra et historisk Grand Départ i Danmark til etapesejre ved Magnus Cort, Mads Pedersen, Jonas Vingegaard og nu en fantastisk afslutning på Champs-Élysées, hvor vi kunne fejre Tourens vinder 'Le Grand Danois' Jonas Vingegaard. Hans overskud, sportsmanship og viljestyrke ved årets Tour de France har været enestående at overvære,' skriver Kronprins Frederik på det danske kongehus' Instagram-konto og fortsætter:'Stort tillykke med sejren og tak for den store oplevelse, som kampen om trofæet har givet os alle i juli måned.'

Det er ingen hemmelighed, at Kongehuset har fulgt Touren tæt.

Ved første etape i København, hvor hele den kongelige familie i øvrigt var til stede, overrakte kronprins Frederik den gule førertrøje.

Han deltog også ved holdpræsentationen i Tivoli og var med til gallamiddagen på Københavns Rådhus forud for Tourens start.

Prins Joachim overrakte den gule trøje til Jonas Vingegaard på 19. etape.
Prins Joachim overrakte den gule trøje til Jonas Vingegaard på 19. etape. Foto: GONZALO FUENTES
Vis mere

Kronprins Frederik var dog ikke den eneste i den danske kongefamilie, der fik lov til at overrække den gule trøje.

Også prins Joachim overrakte trøjen på 19. etape, hvor Tour-feltet kørte forbi Kongehusets slot Chateau de Cayx, som dronning Margrethe og prins Henrik erhvervede sig i 1974.

Netop dronning Margrethe fulgte også Touren tæt. Ved lørdagens enkeltstart sad hun klistret til skærmen på Graasten Slot sammen med sine to søstre, Benedikte og Anne-Marie.