Et øjebliks stillingskrig blandt de store nationer gav Yevgeniy Fedorov mulighed for at hente VM-guld.

Det var aldrig tæt på dansk medalje, da Kasakhstans Yevgeniy Fedorov blev verdensmester i linjeløb for U23-ryttere, da han var stærkest i spurten mod Tjekkiets Karel Vacek.

De to var så godt som hentet af favoritfeltet med de store nationers medaljehåb, men så satte det taktiske spil mellem giganterne ind. Det betød, at de to i front holdt hjem med få sekunder.

U23-verdensmesteren i enkeltstart, norske Søren Wærenskjold, tog bronze i favoritternes spurt. Tobias Lund blev bedste dansker som nummer 27.

Med lidt over 70 kilometer til mål begyndte der at blive sat tryk på i hovedfeltet.

Dermed begyndte der at blive taget tid fra de seks udbrydere, som tidligere var kommet afsted.

Desværre for det danske hold gav de våde veje en del styrt, som blev kostbare for danskerne.

Både Jacob Hindsgaul og Adam Holm Jørgensen måtte udgå tidligt, og med 60 kilometer til mål måtte også Carl-Frederik Bevort give op, da han ikke kunne fange feltet igen efter et selvforskyldt styrt.

Dermed var Danmark langt fra finalen nede på halv mandskabskraft.

Mens angrebene fortsatte med at blive lanceret bagfra, blev betingelserne for frontgruppen på seks mand sværere.

Tobias Lund kom afsted sammen med en nordmand 45 kilometer fra mål. Det så egentlig lovende ud, men i feltet hev nogle af de store nationer dem tilbage.

Samtidig måtte William Blume udgå omkring 35 kilometer fra mål, da benene ikke var til mere. Nu hang alt på Lund og Sebastian Changizi.

På rundstrækningens 1,1 kilometer lange bakke blev feltet splittet på næstsidste omgang. Velkørende Tobias Lund kom med.

Da det voldsomt decimerede hovedfelt kørte ud på sidste omgang med godt 17 kilometer til mål, sad fire ryttere omkring ti sekunder foran.

Blandt dem sad Vacek og Fedorov.

På sidste tur over bakken i Mount Pleasant angreb Frankrig, mens Tobias Lund måtte se sig kørt ud af finalen. Kun de stærkeste sad nu tilbage.

Med bare fire sekunder op til Vacek og Fedorov brød samarbejdet i favoritgruppen imidlertid sammen, og det taktiske spil blandt de store nationer kom til at koste.

De to lykkeriddere fra det østlige Europa kørte perfekt sammen, og så gled de væk igen. I mål var de tre sekunder foran Wærenskjold, som vandt favoritgruppens spurt.

/ritzau/