Team Sunweb-danskeren Søren Kragh Andersen kunne slet ikke forstå, at han var på vej mod sin anden etapesejr i Tour de France.

»Den sidste kilometer skreg jeg, om de kunne bekræfte forspringet. Jeg troede ikke på det. To sejre i den samme Tour. Jeg er uden ord. Jeg kunne aldrig have drømt om noget større,« lyder det fra Søren Kragh Andersen i det officielle vinderinterview efter sejren.

Søren Kragh Andersen kom med i et usædvanligt udbrud på en etape, der længe lignede, at det ville ende i en massespurt. 15 kilometer før mål kørte han solo.

»Jeg tænkte 'uh, her sidder alle de bedste ryttere i verden, når det kommer til et kupperet terræn. Hvordan slår jeg de her gutter?' Men øjeblikket kom, da Trentin (Matteo Trentin, red.) angreb virkelig hårdt. Jeg var ved grænsen, men jeg tænkte, at hvis jeg får et mindre forspring, så begynder de måske at kigge på hinanden. Og det var lige præcis dét, der skete. Det var mit held.«

Foto: STEF MANTEY
Vis mere

»Jeg vil huske det resten i mit liv. Det er et minde for livet. Jeg er bare super glad,« siger sejrsdanskeren.

Holdkammerat Casper Pedersen kunne mærke, at Kragh Andersen havde gode ben på dagen, siger han i et interview til TV 2.

»Jeg kunne forestille mig, han havde læst stemmingen i gruppen. Og der var nok gået lidt meget taktik i den i forhold til kampen om den grønne trøje. Og så kendte vi afslutningen. Den var rimelig teknisk med en del nedkørsel, og Søren er sindssygt god teknisk. På sådan et stykke henter de ikke på ham. Jeg kunne mærke på ham, at han havde sindssygt gode ben i dag. Jeg tror heller ikke, der var nogen, der kunne matche ham på styrke,« lyder det.

Danske Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick-Step) havde ellers fået en anden melding fra Søren Kragh Andersen forud for etapen.

»Det er fantastisk. Det er ikke mere end et par timer siden, han sagde, han ikke kunne vente med at komme væk herfra. Så at han nu snupper den anden etapesejr er helt fantastisk,« griner Mørkøv i et interview med TV 2.

Selv var han overrasket over udbruddet, som Søren Kragh Andersen stak af sted fra.

»Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg sidder og gør mig klar til finalen. Jeg er ved at sætte mig op til at køre en massespurt, men pludselig glider den her lille gruppe af sted. Klassementsholdene blokerer fuldstændig vejen på nedkørelsen. Vi har heldigvis Sam (Bennet, red.) med, så det er en fin situation for os. Men meget usædvanligt.«

Søren Kragh Andersen vandt også 14. etape i årets Tour de France.