Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

'Fly Jonas Vingegaard. Climb Jonas, climb!'

Sådan gjalder de ultrapopulære Lidt til Lægterne-drenge, komiker Martin Johannes Larsen og Phlake-forsanger Mads Bo Iversen, på deres hyldestsang til det danske Tour de France-håb Jonas Vingegaard.

Men indtil videre er den sang ikke nået forbi ørerne på hovedpersonen selv. Han holder nemlig 100 procent fokus på at præstere optimalt i sadlen, og det betyder en form for total nedlukning for udefrakommende indtryk.

»Jeg har ikke hørt sangen endnu, men det gør jeg efter enkeltstarten på lørdag,« siger Vingegaard på et pressemøde og forklarer, hvordan opmærksomheden som bærer af den gule trøje ikke stiger ham til hovedet.

»Jeg mærker ikke den store opmærksomhed hjemmefra. Jeg læser ikke nyheder. Hvis jeg gjorde det, så kunne jeg mærke det, men jeg har ikke lagt mærke til det.«

»Jeg tror ikke rigtig, det gør godt for noget som helst at læse nyheder. Det er bedre at fokusere på mig selv og gøre alt det godt, jeg nu en gang kan gøre,« siger Vingegaard.

Klatreren fra Glyngøre har lige nu 2 minutter og 22 sekunder ned til Tadej Pogacar, men de sidste par dage har budt på lidt af en nedtur med styrt og et farvel til to af de fremmeste hjælpere på Jumbo-Visma-holdet, Primoz Roglic og Steven Kruijswijk.

Det har givet flere bange anelser på Vingegaards vegne hos eksperter og medier rundt om i verden, men nyhederne er ikke droppet af frygt for at læse dårligt nyt.

Foto: MARCO BERTORELLO
Vis mere

»Nej, ikke så meget det. Jeg er ligeglad med, hvad folk synes om mig. Men det er for at holde fokus på mig selv. Ikke at tænke på, hvad alle andre gør,« siger Vingegaard, der også har lidt at se til på hotellet, når han ikke sidder ude på etaperne.

»Jeg tænker meget over dagen, der er gået. Men når jeg kommer på hotellet, så har jeg altid travlt med at få massage, få spist og alt muligt. Før man ved af det, er klokken ti, og så skal man i seng. Dagene går bare.«

»Massagen er der, hvor jeg slapper af. Det er et godt tidspunkt, hvor jeg virkelig kan komme ned i gear og tage det helt stille og roligt.«

Tirsdag skal Vingegaard og resten af feltet tilbage i sadlen, når 16. etape skal køres fra Carcassone til Foix.

Andre læser også