Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det var en cykelbombe af de helt store, da Søren Kragh Andersen i sidste uge blev vraget af DSM-holdet til dette års Tour de France.

Samtidig fortalte den danske stjerne, at han desuden forlader holdet ved årets udgang.

Men da B.T. i sidste uge snakkede med den dobbelte Tour-etapevinder, var det dog primært den store nedtur i forhold til ikke at være blevet udtaget, der fyldte hos danskeren.

Siden da har det været nærmest umuligt at få en kommentar fra Team DSM om årsagen til fravalget af Søren Kragh Andersen.

Søren Kragh Andersen under Tour de France 2020, hvor han vandt to etaper.
Søren Kragh Andersen under Tour de France 2020, hvor han vandt to etaper. Foto: BENOIT TESSIER
Vis mere

Og derfor var det da heller ikke ligefrem et emne, som nogle af holdkammeraterne ønskede at tale ret meget om på torsdagens pressemøde i København.

»Der er kun otte pladser, og derfor skal der træffes en beslutning. Alle hold vælger deres ryttere. Jeg har ikke ret meget at sige om det. Det er sådan, det er,« lyder det fra den franske superstjerne Romain Bardet, inden han tilføjer:

»Søren er en god fyr og en fantastisk rytter, men det er holdes beslutning. Vi har gode folk her.«

Men synes du, det var den rigtige beslutning at fravælge ham?

»Det vil jeg ikke kommentere på. Det er ikke op til mig at sætte holdet.«

Heller ikke holdkammeraten John Degenkolb ønskede at tale ret meget om det, der lader til at være en betændt sag hos det hollandske storhold.

»Det er selvfølgelig en kæmpe skuffelse for Søren. Jeg er ked af det på hans vegne og ked af, at han ikke kan få muligheden for at køre på hjemmebane. Men jeg er også nødt til at respektere holdets beslutning. Og den er taget i den bedste interesse for at kunne nå vores mål,« forklarer den tyske stjerne og fortsætter:

»Jeg kan virkelig godt lide ham og værdsætter ham som holdkammerat. Det er virkelig synd, han ikke er her. Der er ikke meget mere at sige.«

Romain Bardet.
Romain Bardet. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere

Ved du, hvorfor han ikke blev udtaget?

»For at være ærlig, så vil jeg ikke dømme beslutningen eller gå i detaljer med den. Jeg har ikke mere at sige.«

Det var i forrige uge, at DSM offentliggjorde, at 27-årige Søren Kragh Andersen ikke bliver en del af årets Tour. En beslutning, der chokerede danskeren.

»Det er ude af mine hænder, og det er fuldt ud deres beslutning. Men jeg må se fremad. Sæsonen er ikke ovre, jeg er stadig DSM-rytter og vil gøre det bedste for mit hold. Men lige nu er jeg i en mental gendannelsesfase, hvor jeg skal rette sigtekornet mod nye mål,« sagde han til B.T.

Tour de France begynder fredag i København.

Andre læser også