Bjarne Riis er skuffet over Jakob Fuglsang.

I første omgang skulle den danske veteran have kørt Tour de France, men i stedet blev han vejet for let og siet fra.

Så var planen, at han skulle køre Tour de Wallonie. Men det skal Jakob Fuglsang heller ikke.

I stedet ligner det, at den danske cykelstjerne skal køre spanske Vuelta a Castilla y Leon sidst på måneden, og derfor er Bjarne Riis ikke helt tilfreds med den 38-årige Israel-Premier Tech-rytter.

»Nu ved jeg godt, at man ikke skal slå på en mand, der ligger ned. Han har trods alt haft et uheld i foråret der ikke var særlig rart,« siger Bjarne Riis med henvisning til den inflammation i testiklen, der holdt Fuglsang væk fra cyklen.

»Men det skuffer mig lidt, at Fuglsang ikke har vist mere ærgerrighed for at komme til start i Tour de France. At han ikke er i stand til at køre sig i så god form, at han burde være en selvfølge til Touren på det hold. Det forstår jeg ikke,« lyder det videre.

Jakob Fuglsang har kørt Tour de France 11 gange i karrieren, og umiddelbart skulle man tro, at en rytter med hans Tour-historik præcis ved, hvad det kræver at blive køreklar til verdens største cykelløb.

»Det er måske forkert af mig at sige, at han skal være mere seriøs og træne hårdere, når jeg ikke kender alle detaljer. Men umiddelbart er det mit første indtryk,« lyder det fra Bjarne Riis, inden han tilføjer:

Jakob Fuglsang udgik inden sidste etape af Schweiz Rundt.
Jakob Fuglsang udgik inden sidste etape af Schweiz Rundt. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Har han været seriøs nok? Hvorfor er han ikke udtaget? Er det, fordi han ikke er god nok? Jakob ved godt, hvad der skal til for at være en god 'Jakob'. Når man kigger på, hvordan det hold har kørt inden Touren og de seneste par år, kan det ikke være så svært at køre sig på Tour-holdet, når man hedder Chris Froome eller Jakob Fuglsang. De skuffer mig lidt begge to.« 

Danskeren var en del af Israel-Premier Tech-holdet til Schweiz Rundt i juni.

Men han forlod pludseligt holdet forud for den ottende og sidste etape, en enkeltstart. 

Ifølge feltet.dk oplyste holdet selv, at der intet var i vejen - Jakob Fuglsang »tog bare hjem.«

»Hvad har du lyst til? Hvor længe har du lyst til at køre? Og hvad er det vigtigste i dit liv for dig lige nu?« spørger Bjarne Riis om Jakob Fuglsangs prioriteter.

Den tidligere rytter og holdejer mener nemlig, at stjernen skal overveje, hvad der driver ham.

»Jeg tænker på nogle forskellige ting, når jeg skal analysere Jakob. Har du lyst til at køre? Eller skal du bare hæve pengene og that's it? Er der mere i dig?« lyder det fra Riis, inden han afslutter:

»Personligt tror jeg sagtens, at der kan være mere i Jakob. Det er kun et spørgsmål om, at han tager sig sammen, er seriøs og træner det, han skal. Det bestemmer han selv.«

Sidste gang, Jakob Fuglsang missede Tour de France, var i 2020. Det valgte han dog selv, da han prioriterede at satse på Giro d'Italia i stedet for.

B.T. dækker alt om Tour de France hele vejen - og herunder får du Touren på Bagsædet, som er B.T.s Tour-podcast, der de kommende uger er dine øjne og ører på de franske landeveje.