Hårde etaper og en enkelt klassisk sprinteretape venter, inden årets Danmark Rundt afsluttes med enkeltstart

Der er lagt op til masser af spænding, når den 33. udgave af PostNord Danmark Rundt tirsdag sættes i gang i Aalborg.

Ruten er hård i år, siger Christian Moberg, der er ledende sportsdirektør for kontinentalholdet Coloquick.

- Det er meget spændende. Vi har selvfølgelig været ude at køre ruten, og den er hårdere, end vi lige havde regnet med. Det er kun den til Bagsværd, der er en klassisk sprinteretape, siger han.

Den venter på fjerdedagen, men inden da skal rytterne igennem hårdt terræn og mange stigninger i det danske land.

Tirsdag og onsdag byder på små, tekniske veje og bakker omkring henholdsvis Aalborg og Silkeborg.

På tredjedagen venter den længste etape, nemlig Vejle-etapen på 209 kilometer.

- Den er hård. Man har i mange år forsøgt at gøre den så hård som muligt. Det danske terræn er fladt, så det er begrænset, hvor slemt det kan blive, men den er så hård, at den sagtens kan skabe noget udskilning.

- Og har man nogen forhåbning om at være med i klassementet på sidstedagen, så skal man være godt med på vejleetapen. Den bliver tit afgjort i en mindre gruppe, siger han.

Det helt store fyrværkeri kommer dog på sidstedagen, hvor årets enkeltstart over 16 kilometer er placeret.

Det kan betyde, at spændingen bliver fastholdt indtil sidstedagen, siger landstræner Anders Lund, som står i spidsen for PostNord Landsholdet.

- Der er to steder, hvor PostNord Danmark Rundt bliver afgjort: Det er på vejleetapen og enkeltstarten. Er man enkeltstartsrytter, er Vejle under alle omstændigheder den etape, som man skal overleve.

- Den er virkelig hård. Men det kommer an på, hvordan den bliver kørt, fordi Kiddesvej er superstejl, men den er jo ikke vildt lang. Internt i favoritgruppen skal man flere gange køre fuldt op ad den bakke, før forskellene begynder at vise sig.

Det plejer derfor at være enkeltstarten, der gør den største forskel. Anders Lund kalder etapen for løbets vigtigste.

- Det er ikke sikkert, at man bliver sindssygt overrasket, men der kan ske nogle forskydninger, fordi spændingen bliver holdt intakt indtil sidste dag.

- Det bliver nervepirrende til det allersidste, for det er ikke sjældent, at løbet bliver afgjort på sekunder. Det skal nok blive dramatisk, siger landstræneren.

Løbet køres fra tirsdag den 15. august til lørdag den 19. august.

/ritzau/