Der bliver rigeligt at holde øje med for Jonas Vingegaard i næste års Tour, vurderer ekspert Christian Moberg.

Næste års rute i Tour de France passer Jonas Vingegaard bedre end årets rute.

Og ruten er mere skræddersyet til den danske Jumbo-Visma-kaptajn, end den er til rivalerne Tadej Pogacar, Remco Evenepoel og Primoz Roglic.

Det vurderer Christian Moberg, sportsdirektør på det danske kontinentalhold Coloquick og ekspert på TV 2.

- Jeg vil pege på Jonas. Der er mange gode muligheder i de høje bjerge. Men vi er ude i et spil, hvor han skal komme godt igennem den første uge og dernæst overleve grusvejsetapen. Det kræver tre uger i fuld koncentration.

- Med nørdens briller er ruten god for Jonas. Den passer ham godt. Jeg vil mene, at den passer ham bedre end ruten i årets Tour, siger Christian Moberg.

Vingegaard har vundet Touren to år i træk, og begge gange har Pogacar været den største trussel. Det ændrer sig næste år, hvor Vingegaard forventes at skulle holde øje med tre rivaler.

- Først og fremmest er det jo fedt, at vi har fire i stedet for to. Det giver et helt andet spil i klassementet. Det øger spændingen helt vildt, at der er flere mulige vindere.

- Det bliver anderledes for Jonas at forsvare sig mod både Evenepoel, Roglic og så selvfølgelig Pogacar end kun at skulle holde øje med en enkelt rival.

- De andre kommer også for at vinde, så der er flere steder, Jonas skal være opmærksom, siger Christian Moberg.

En af de etaper, der kan blive en udfordring for Vingegaard er 9. etape, der byder på 14 gruspassager af samlet set 32 kilometer.

Det er guf for klassikerspecialister som Pogacar og Evenepoel, mens Vingegaard bare skal forsøge at følge med, lyder analysen.

- Jeg vil tro, at Jumbo vil komme med en filosofi om at tabe så lidt tid som muligt og undgå uheld på den etape.

- Det er en dag, hvor jeg ville sidde i bilen og bide negle og håbe på, at Jonas ikke taber tid til nogle af de værste konkurrenter, siger Christian Moberg.

Især i den tredje uge af Touren vil Vingegaards kvaliteter og evner på cyklen komme til sin ret, vurderer Christian Moberg.

- Tour de France bliver først afgjort i tredje uge, og der har Vingegaard nogle store fordele. Det gælder hans restitution og evne til at præstere i højder over 2000 meter, siger Moberg.

- I tredje uge kigger vi ind i nogle hårde etaper i Alperne, inden rytterne skal ned til Nice, hvor der også venter en kuperet etape, som også slutter opad den næstsidste dag. Og så kommer der en enkeltstart på den sidste etape.

/ritzau/