Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Alles øjne hviler på danskeren i den gule trøje. Men cykelstjernen fra Glyngøre vil ikke ændre på sig selv bare, fordi han fører verdens største cykelløb.

»Jeg har ikke ændret mig. Jeg skal ikke lege politimand, bare fordi jeg har den gule trøje,« slår Jonas Vingegaard fast på et pressemøde på Tour-feltets hviledag og fortsætter:

»Jeg er bare ligesom før.«

På hviledagen kunne Vingegaard ånde lettet op, da han testede negativ i den obligatoriske coronatest, som alle rytterne skal aflevere på en hviledag til Den Internationale Cykelunion, UCI. Nu kan den danske stjerne fokusere fuldt ud på at forsvare den gule trøje mod konkurrenterne. Men Vingegaard mener ikke, at der er ham mod resten af konkurrenterne til den samlede sejr i den sidste uge af Tour de France.

Foto: MARCO BERTORELLO
Vis mere

»Nej, det er ikke alle mod mig. Det har mest været Pogacar, der hele tiden prøver at angribe mig. Både i starten og i slutningen af cykelløbet. Men det forventer jeg egentlig også, at han gør. Det forventer jeg også, han gør i denne uge. Det har ikke været alle mod mig, det synes jeg ikke.«

Geraint Thomas varslede søndag, at et samarbejde med UAE og Tadej Pogacar kunne blive nødvendigt for at vælte den danske stjerne. Den melding tager Jonas Vingegaard dog med ophøjet ro.

»Det ville ikke være optimalt, hvis de alle sammen prøver at lave alliancer og angribe mig. Men hvis de gør det, så må vi bare tage det derfra og gøre vores bedste for at forsvare trøjen,« melder Vingegaard.

Efter 25-årige Vingegaard kørte sig i gult efter et vildt soloridt på Col du Granon, hvor Pogacar led et stort tidstab til danskeren, har Vingegaard ændret lidt på taktikken, der i løbets første halvdel var meget aggressiv.

Foto: THOMAS SAMSON
Vis mere

»Planen er at køre mere defensivt. Men hvis chancen byder sig, og jeg kan sætte Tadej Pogacar, så har jeg ikke tænkt mig at vente,« siger Jonas Vingegaard og fortsætter:

»Jeg vil gerne have så stort et forspring som muligt. Så selvfølgelig ville det være fedt at udbygge føringen. Men det har ikke førsteprioritet.«

Og til spørgsmålet om, hvorvidt Vingegaard tørster efter en ny etapesejr, er meldingen også klar fra den danske stjerne i gult.

»Det ville da også være fedt. Men igen – det er ikke førsteprioriteten. Det er at beholde den gule førertrøje, og så må vi se, hvad der følger med.«

Andre læser også