Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Særligt én ting er vigtig for Jonas Vingegaards succes.

Tryghed.

Både i hverdagen og i familien.

Inden han stiftede familie med kæresten Trine, skabte Vingegaard tryghed og struktur gennem sit arbejde på fiskefabrikken Chrisfish i Hanstholm.

Men det var ikke den unge thybo, der selv skaffede jobbet. Tværtimod var det hans tidligere sportsdirektør i Team ColoQuick, Christian 'Gummi' Andersen.

»Det, at han skulle arbejde på fiskefabrikken, var noget, vi satte i værk, fordi vi syntes, han skulle lave noget andet for at få system i hverdagen. At få hverdagen til at fungere i stedet for, at man kan vente og udskyde træningen hele dagen. Så er det bedre at have noget at stå op til og passe,« fortæller den tidligere sportsdirektør til B.T.

Det var en fælles bekendt, Karsten Mikkelsen, der endte med at blive Vingegaards nye chef på fiskefabrikken.

»En super god fyr, som gav ham den tid, han skulle bruge,« fortæller Christian Andersen og fortsætter:

Jonas Vingegaard (nummer to fra højre) med Christian 'Gummi' Andersen (tv.) og resten af ColoQuick-holdet.
Jonas Vingegaard (nummer to fra højre) med Christian 'Gummi' Andersen (tv.) og resten af ColoQuick-holdet.
Vis mere

»De skulle nok give ham tid til at cykle, men dét, at han havde noget at stå op til, tror jeg er vigtigt for en helt ung mand, som også lige skal have lov til at finde sig selv.«

Og Vingegaard fandt sig selv.

Det gjorde han helt automatisk, da han mødte kæresten Trine hos netop ColoQuick. Sammen fik de datteren Frida.

»Det, der er vigtigt for ham, det er, at der er ro omkring ham. At der er balance i hans familie, for de betyder alt for ham. Jeg vil faktisk sige, at jeg tror, det har givet ham en ekstra dimension, da han fik Frida. Det er et holdepunkt for ham. En kæreste er jo fint at have, men det andet er noget helt unikt, og der er ingen tvivl om, at det har flyttet ham,« siger Christian Andersen og fortsætter:

Vingegaard med kæresten, Trine Marie Hansen, og parrets datter, Frida.
Vingegaard med kæresten, Trine Marie Hansen, og parrets datter, Frida. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det er hans karakteristik som person. Han har behov for faste holdepunkter og ikke alt muligt tingel-tangel hele tiden. Ikke fordi der ikke måtte ske noget, for han er en rigtig gemytlig ung mand, som er hyggelig at være sammen med, og som kan feste. Men han har behov for ro og tryghed, før han har ro på bagsmækken.«

Tryghed har Vingegaard masser af, men ro kan Jumbo-Visma-danskeren ikke siges at have meget af i øjeblikket. Alligevel var det selvfølgelig kæresten Trine, han ringede til som den første, efter han onsdag vandt 11. etape og kørte sig i gult. Det kan du læse mere om her.

Du kan følge med under hele Touren lige her på bt.dk.

Andre læser også