Lyt til artiklen

Jakob Fuglsang og Magnus Cort er blandt de danske ryttere, der skal demonstrere VM-form for landstræneren.

World Tour-løbene i Quebec og Montreal lever normalt en forholdsvis tilbagetrukket tilværelse i cykelsportens sæsonkalender.

Men når årets udgave af endagsløbene afvikles i denne weekend, vil den danske landstræner Anders Lund kigge på med stor interesse.

VM-esser som Magnus Cort, Jakob Fuglsang, Mikkel Honoré og Alexander Kamp er nemlig på startlisten. Og derfor bliver styrkeprøverne i Canada en slags eksamen, der kan få indflydelse på det danske VM-hierarki.

- Vi har endnu ikke lagt os fast på, hvem der skal være kaptajner ved VM. Quebec og Montreal kommer til at give os en god indikation af, hvordan rytternes form er.

- Når de er overstået, kommer vi til at lægge os fast på, hvem vi kører for, og hvordan vi vil gribe VM-løbet an, siger Anders Lund.

Han har modtaget afbud fra store navne som Mads Pedersen, Kasper Asgreen, Michael Valgreen, Jonas Vingegaard og senest Søren Kragh Andersen.

Dermed er "kun" Jakob Fuglsang tilbage af de sædvanlige VM-kaptajner. Han har dog ikke gjort meget væsen af sig, siden han i sommer udgik af Tour de France med brækkede ribben.

Magnus Cort antydede i søndags, at VM-formen er på vej med en sjetteplads i et løb i Maryland, mens Alexander Kamp senest imponerede ved at blive nummer tre i Bretagne Classic.

Løbet i Quebec køres fredag, mens rytterne skal på vejen i Montreal to dage senere. Begge løb har World Tour-status og afvikles på kuperede omgange, der skal gennemkøres adskillige gange.

/ritzau/