Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Jakob Fuglsang blev onsdag aften hyldet på scenen i Tivoli som en sand folkehelt under holdpræsentationen. Men det var tæt på, at den 37-årige danske stjernerytter ikke var kommet så langt.

Fuglsangs hold, Israel-Premier Tech, har nemlig været hårdt ramt af coronasmitte. Holdets eneste israeler, Omer Goldstein, er blevet kategoriseret som nærkontakt til en coronasmittet. Derfor misser han Touren. Den sydafrikanske veteran Daryl Impey er også nærkontakt, men holdet afventer, om han stadig kan deltage i Touren. Og så til dramaet omkring en Fuglsang-test ...

»Jeg havde en falsk positiv test i mandags. Jeg måtte igennem to negative pcr-test tirsdag og yderligere to negative antigentests, før jeg var clearet til at komme afsted. Men mandag aften tænkte jeg, at jeg ikke kommer til start i Danmark. Heldigvis var det en falsk positiv test,« siger han til TV 2.

Samtidigt slår Fuglsang fast til mediet, at han ikke håber, at corona kommer til at ødelægge løbet og for mange hold og rytter må forlade det på grund af smitte.

Foto: GONZALO FUENTES
Vis mere

Foreløbig er tre ryttere blevet pillet af startlisten på grund af, at de er testet positiv for coronavirus.

Det drejer sig om Tim Declercq (Quick-Step), Matteo Trentin (UAE) og Samuele Battistella (Astana).

Onsdag aften blev de 22 Tour de France-hold officielt præsenteret i Tivoli. Her fik Jakob Fuglsang et stort bifald fra de mange fremmødte, der også sang danskerens navn.

»Ingen (holdpræsentation, red.) har været som denne. Det er specielt, lød det fra Jakob Fuglsang på scenen. Jeg er superstolt over at være her og se jer alle.«

37-årige Jakob Fuglsang starter fredag i sit 11. Tour de France. Han har stadig til gode at vinde en etapesejr, mens han bedste resultat i klassementet er en 7.-plads fra 2013.

Andre læser også