Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er Tadej Pogacar. Og så er der coronavirus.

Det er de to eneste kæppe, der lige nu kan ryge i Jonas Vingegaards hjul og smadre den danske klatrers håb om den gule trøje.

Faren fra Pogacar siger sig selv, mens corona-spøgelset konstant svæver over feltet.

Bare torsdag er tre ryttere udgået af Tour de France på grund af positive coronatest, og Jonas Vingegaard er mere end klar over, at hans Tour de France-drømme kan pulveriseres ud af det blå.

Det giver ham lidt at tænke over.

»Man skal passe på. Man skal virkelig passe på og ikke tage nogen chancer. Jeg tester mig selv, selv om jeg ikke har nogen symptomer, så der er altid en risiko,« siger Jonas Vingegaard, der torsdag kører ud på 18. etape, som er løbets sidste bjergetape.

Her vil Vingegaard formentlig gentage sit arbejde fra onsdagens etape, hvor han fulgte med Tadej Pogacar hele vejen til toppen af Peyragudes.

»Vi kommer ikke til at risikere noget i dag. Vi kører defensivt, som vi har gjort de sidste par dage. Men selvfølgelig, hvis muligheden byder sig, så tager vi den, men det er ikke målet at vinde etapen. Målet er at følge med Pogacar, når han kører.«

»Vi har den gule trøje, så vi skal nok kontrollere, men vi kommer ikke til at trække folk tilbage,« siger Jonas Vingegaard.

Inden torsdagens etape har Jonas Vingegaard to minutter og 18 sekunder ned til Tadej Pogacar. Om Vingegaard holder afstanden til Pogacar torsdag, kan du følge i B.T.s liveblog HER.

Andre læser også