Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der løb et gys gennem feltet, da Sonny Colbrelli mandag pludselig kollapsede kort efter at være kørt i mål på første etape af Catalonien Rundt.

Knap et halvt år forinden styrtede italieneren også i jorden lige efter et løb. Dengang var det bare grundet ultimativ udmattelse i en vanvittig glædesrus efter at have vundet karrierens største sejr, Paris-Roubaix.

Mandag blev han nummer to på etapen og fik udført hjertemassage af sundhedsfolk, der var hurtige til at reagere. Trods chokket og frygten, der bredte sig i byen Sant Felie de Guixols.

»Lige nu ligger jeg på hospitalet og slapper af. Jeg husker ingenting,« sagde Sonny Colbrelli mandag aften til Gazzetta dello Sport.

Der kom hurtig hjælp til Sonny Colbrelli efter kollapset ved Catalonien Rundt.
Der kom hurtig hjælp til Sonny Colbrelli efter kollapset ved Catalonien Rundt. Foto: Toni Albir
Vis mere

»Kun at jeg krydsede målstregen, stoppede op, fik noget vand og kollapsede. Så kom tomheden, hvorefter jeg vågnede op på hospitalet. Nu ligger jeg her, og alt bliver monitoreret. Det var en stor forskrækkelse, men jeg tænker allerede på, hvornår jeg kan støde til gruppen igen.«

Ifølge arrangørerne bag Catalonien Rundt, hvor Colbrelli altså kollapsede, skulle der en hjertestarter til, inden den faretruende situation blev vendt.

Kort efter hjertestoppet, som fandt sted efter første etape af løbet, blev Bahrain-Victorious-rytteren transporteret til universitetshospitalet i den spanske by Girona.

Da var han ved bevidsthed, og de seneste meldinger om den 31-årige italieners tilstand er da også positive.

Det melder hans hold på Twitter og skriver, at italieneren var 'okay', da han blev indlagt.

»Han har siden da været i kontakt med familie og venner, mens han kommer sig på hospitalet. Sonny Colbrelli skal gennemgå flere test i dag (tirsdag, red.) for at finde grunden til uheldet i går. Ingen af de hjertetests, som blev foretaget mandag, gav anledning til bekymring.«

Den første antydning af forbedringen af Sonny Colbrellis tilstand kom mandag aften, da han kommenterede konkurrenten Michael Matthews' opslag på Instagram.

Sonny Colbrelli fejrer den fantastiske sejr efter en episk udgave af Paris-Roubaix i oktober 2021.
Sonny Colbrelli fejrer den fantastiske sejr efter en episk udgave af Paris-Roubaix i oktober 2021. Foto: VINCENT KALUT
Vis mere

Matthews, der vandt etapen foran Colbrelli, hyldede italieneren i et opslag på det sociale medie, som du kan se i bunden af artiklen.

Han ønskede Colbrelli at komme sig hurtigt, og her var Bahrain-Victorious-rytteren alt andet end langsom til at takke og lykønske Matthews med sejren.

Den ubehagelige scene ved Catalonien Rundt mindede om, hvor hårfin balancen mellem succes og tragedier egentlig kan være.

Sekunder forinden var Sonny Colbrelli få centimeter fra at triumfere i det spanske løb og hente sin første sejr i denne sæson.

I stedet endte det med, at hans liv hang i en tynd tråd efter to uger uden løb, hvor han sad ude med bronkitis.

Colbrellis brutale kollaps frembragte selvsagt en masse følelser i feltet.

Akkurat ligesom de fantastiske billeder af den komplet smadrede italiener ved Paris-Roubaix, der i en blanding af smertesråb og glædesgråd tog sig til hovedet for at fejre den sejr, han ikke selv så ud til at tro på.

Men dengang var grunden til, at billederne rørte folk, en helt anden og langt mere opløftende end mandag.

Forhåbentlig bliver det glædesbilleder, der igangsætter følelser i folk næste gang.