Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Knib mig i armen og sig, at det her ikke bare er en drøm!

Det kan kun være et spørgsmål om tid, før vi får filmen 'Sommeren 2022' om den vildeste Tour de France-nogensinde set med danske øjne.

Han har stået i skyggen af Vingegaards vanvid og Corts cool kørsel, men Nobody Puts Mads P in a Corner! TRE (!!!) danske-etapesejre.

Her er B.T.s dom over Tour-danskerne:

Vi kan ikke få nok af danske jubelbilleder.
Vi kan ikke få nok af danske jubelbilleder. Foto: GONZALO FUENTES
Vis mere


Det her er den vildeste Tour i mands minde!

Der vil altid være lidt konkurrence om at være dagens dansker, når vi har en thybo i gul trøje - men når man fræser fra feltet, pulveriserer resten af udbruddet og snupper etapesejren på den måde, så er der ingen tvivl.

Mads Pedersen var dagens mand i rødt og hvidt, og sikke et voldsomt cykelløb, han kørte. Han var dagens første til at køre fra feltet, og siden oksede han derudad i en stil, der ikke efterlod nogen tvivl om, at han var der for at vinde.

Det gjorde han på strålende vis, da han satte ryttere som Küng og Ganna, inden han katapulterede over målstregen i Saint-Etienne til en af karrierens største sejre - den tidligere verdensmesters første etapesejr i en grand tour!

Ham dér slår man ikke.
Ham dér slår man ikke. Foto: THOMAS SAMSON
Vis mere

Det blev en stille dag på det rullende kontor for vor gulklædte dansker. Og nej, hvor klæder den trøje bare Vingegaard, som vi for første gang fik lov at nyde på en flad etape iført den ikoniske trikot.

Danskeren blev ført igennem ruten til Saint-Étienne på en sofacykel af Jumbo-Visma, uden at etapen tærede på hverken hans eller holdkammeraternes kræfter.

En perfekt dag for Vingegaard, der både kunne slikke lidt sol og endda glæde sig over udsigten til, at endnu en af hans landsmænd plantede dannebrog først ved målstregen.

Vi har en dansker i gult efter 13 etaper i Tour de France. Vi er næsten to-tredjedele henne i løbetJonas Vingegaard har leveret noget, ingen førhen har gjort. Aldrig har Tadej Pogacar mødt en modstander som Glyngøres største stjerne, der lige nu har det klare overtag i den interne dyst mod den dobbelte Tour-vinder.

Mads Pedersen drømte om gult på enkeltstarten i København.

Men hans udtalte ambition blev skyllet væk af den silende regn på vejene i vores hovedstad, og senere fulgte dage, der ikke var nemme for danskeren.

Han forsøgte igen og igen. Han blev småsyg og fik prædikatet 'flop' af Frankrigs største sportsavis L'Équipe efter en uges løb. Men nu kan han grine hånligt og skylle kritikken væk i champagne.

Nu er Danmark den mest vindende nation i dette års Tour de France. Hvornår stopper den vanvittige folkefest? Nu drømmer vi om fire, fem eller seks etapesejre!

Caleb Ewan ville formentlig ønske, at han var taget på ferie i stedet for til Tour de France. Fredag skulle det være! En etapeafslutning lige for australieren, men et styrt ødelagde dagen, efter hele hans mandskab ellers var sat i arbejde.

På de franske landeveje får han samme vejr som på drømmeferien sydpå, men det er også det eneste, den australske supersprinter kan glæde sig over.

Indtil videre har Ewan - der tidligere har vundet fem etaper i Tour de France - lidt og kæmpet nærmest uafbrudt under Frankrigs bagende sol.

Manden plejer at abonnere på sejre og podieplaceringer, men de seneste uger har det i stedet været skuffelser og sorte skyer. Så lyder en all-inclusive-ferie til Alanya alligevel bedre.

Caleb Ewan befinder sig midt i et mareridt.
Caleb Ewan befinder sig midt i et mareridt. Foto: THOMAS SAMSON
Vis mere

Tour de France er et fransk cykelløb - men lige nu er det fuldstændig ejet af danskerne!

Det cementerer Mads Pedersens sejr på fredagens 13. etape. Triumfen var den tredje danske inden for bare fire etaper. Altså lige så mange Tour de France-sejre som Danmark hentede fra Nicki Sørensens etapesejr i 2009 og frem til 2021.

Først var det Magnus Cort, der kastede cyklen over målstregen på 10. etape. Så satte Jonas Vingegaard alle til vægs på 11. etape og iførte sig den gule trøje. Og nu magiske Mads Pedersen.

Det begyndte med en cykelfest i København, og siden har danskerne ikke haft armene nede. Tour de Danmark!

Det er hårdt for blodtrykket at være dansker i disse Tour-dage. Med tre etapesejre og verdensklassepræstationer over hele linjen har man efterhånden brug for en puster.

Nu kommer weekenden, og så er det tid til en tiltrængt slapper og en dyb indånding... Eller, vent.

De danske helte viser så fremragende form, at det realistisk set sagtens kan blive til endnu en etapesejr både lørdag og søndag.

Andreas Kron kunne være et godt bud på triumfator nummer fire, og så holder vi naturligvis også øje med Jonas Vingegaard, som - selv om lørdag og søndag ikke byder på deciderede bjerge - stenstikkert vil blive sat på prøve af angrebsivrige Tadej Pogacar. Særligt på lørdagens afsluttende finalestigning.

1. Mads Pedersen -Trek-Segafredo
2. Fred Wright - Bahrain Victorious st.
3. Hugo Houle - Israel-Premier Tech st.
4. Stefan Küng - Groupama-FDJ +30'
5. Matteo Jorgenson - Movistar Team st.
6. Filippo Ganna - Ineos Grenadiers +32'
7. Wout van Aert - Team Jumbo-Visma +5:45'
8. Florian Sénéchal - Quick-Step-Alpha-Vinyl st.
9. Luca Mozzato - B&B Hotels st.
10. Andrea Pasqualon – Intermarché-Wanty-Gobert-Matériaux st.

Andre læser også