Efter en dramatisk, fantastisk og fuldstændig højspændt begyndelse på Tour de France fik rytterne på 6. etape endelig pulsen ned, mens seerne fik ro til en lur foran tv-skærmen.

Årets korteste etape – 160 kilometer i høj sommersol fra Tours til Châteauroux – kunne snildt have været endnu kortere, selvom to danskere forsøgte at sætte gang i tingene.

Men sprinterholdene ville ikke slippe watt-monstrene Søren Kragh Andersen og Kasper Asgreen fri, og så endte det i en ventet massespurt, hvor Mark Cavendish fortsatte sin smukke genfødsel og var hurtigst – igen.

Her får du dommen over dagens danske præstationer, dagens top og flop og de 3 ting, vi lærte:



Om præcis et år begynder Tour de France i København, og der vil vi meget gerne se Kasper Asgreen i gult efter den første enkeltstart. Det markerede Kolding-knægten ved at dreje på gashåndtaget og gå i et uventet udbrud med en perlerække af powerfulde ryttere – blandt andre Søren Kragh Andersen. Men netop den gule trøje, som kun ligger et minut og 49 sekunder væk fra Asgreens 11.-plads, var medvirkende til, at feltet aldrig for alvor lod supergruppen stikke afsted. De store egoer i frontgruppen, der også havde selskab af Thomas De Gendt og Greg Van Avermaet, havde flere gange svært ved at samarbejde, men hver gang der opstod huller, lukkede Asgreen det med lethed. Det var sprinternes tur i dag, men respekt for forsøget. Vi glæder os til næste eventyr!

Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step)
Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step) Foto: Claus Bonnerup
Vis mere


Kanonkuglen Cavendish
For to dage siden var det en kæmpe sensation, at Mark Cavendish vandt en Tour de France-etape for første gang i fem år. Torsdag føltes det næsten bare som hverdag igen. Briten med den nærmest bibelske fortælling – der døde og nu er blevet genfødt – vandt sin anden etape i årets Tour de France. Det gjorde han i Châteauroux, hvor han vandt sin første etape i verdens største cykelløb for 13 år siden. Dernæst vandt han igen i byen i 2011 og altså nu i 2021. Føniksen Cavendish har genfundet sine vinger.

Ingen kan følge med Cavendish på årets Tour de France.
Ingen kan følge med Cavendish på årets Tour de France. Foto: TIM DE WAELE
Vis mere


Kom igen, Mads!
Vores helt egen verdensmester har desværre ikke ramt den lige i røven. Sidste år blev Mads Pedersen nummer to på hele to Tour de France-etaper på et hold, hvor de skiftedes med at køre sprinten mellem ham, Jasper Stuyven og Edward Theuns. I år er Tyren fra Tølløse Trek-Segafredos ubestridte sprinterkonge, men resultaterne er endnu ikke fulgt med. En ottende- og en tiendeplads er ikke dårlige resultater, men en mand med Mads Pedersens enorme ambitioner kan ikke være tilfreds med høsten hidtil. Derfor bliver han også, på lidt hård facon, kåret til dagens flop.

Mads Pedersen har ikke haft en drømmestart på Touren.
Mads Pedersen har ikke haft en drømmestart på Touren. Foto: Claus Bonnerup
Vis mere


Umenneskeligt tempo
Det gik hurtigt torsdag. Rigtig hurtigt. På de sidste 20 kilometer kørte sidste års vinder, Tadej Pogacar, med en GENNEMSNITShastighed på 56,7 kilometer i timen. Vi gentager: 56,7 kilometer i timen! Feltet kørte med et helt vanvittigt tempo, da dagens udbrud skulle hentes, og den efterfølgende spurt blev skudt i gang. Nu er Touren for alvor startet.

Den bestialske jagt på udbruddet sidst på etapen gik stærkt - rigtig stærkt.
Den bestialske jagt på udbruddet sidst på etapen gik stærkt - rigtig stærkt. Foto: THOMAS SAMSON
Vis mere

Belgisk fidusbamse
På en søvnfremkaldende pandekageetape som i dag er det rart, at man kan gå på sociale medier og få sig et livgivende grin. Når det så endda kommer fra en af Tour-feltets ryttere, den belgiske showmand Thomas De Gendt, er det endnu bedre! Udbrudsmaskinen fra Lotto-Soudal er altid en fest – eksempelvis har han fortalt, at han ofte stikker afsted fra feltet for at sikre sig, at fotograferne tager lækre billeder af ham, han kan lægge på Instagram. Det var nok også det, belgieren gjorde med sit udbrud i dag. Men fidusbamsen får han for sit sjove tweet, han udsendte efter onsdagens vilde etape: 'År 2032. Evenepoel og Pogacar har vundet Tour de France seks gange hver. Van der Poel dyster i 17 discipliner ved OL – og går efter 17 medaljer. Van Aert har vundet Paris-Roubaix for syvende gang. Valverde annoncerer, at han vil fortsætte endnu et år, fordi han stadig ikke kan mærke alderen trykke.' Høhø – tak for den, Thomas!

Thomas De Gendt fik da om ikke andet taget et lækkert, blomstret billede, som han kan bruge på sin Instagram-profil.
Thomas De Gendt fik da om ikke andet taget et lækkert, blomstret billede, som han kan bruge på sin Instagram-profil. Foto: BENOIT TESSIER
Vis mere

For Sagan da!
Michael Mørkøv er en gentleman midt i et sprinterfelt, hvor sylespidse albuer og bissede tricks er normalen. Han er verdens bedste til at køre sin supersprinter frem i feltet og levere ham på det præcis rigtige tidspunkt, og så er det ligemeget, om manden bag ham hedder Cavendish, Bennett eller Viviani. Timingen er normalt tysk, men på dagens indlagte spurt så vi en sjælden svipser. Først brød danskeren sin bane og ødelagde Peter Sagans spurt – så han efterfølgende måtte stå model til et par hidsige slovakiske gloser – og samtidig gik der kuk i Quick-Step-toget, så Mørkøv og ikke Cavendish tog spurtpointene. Til gengæld vandt briten den vigtigste sprint af alle.

Michael Mørkøv.
Michael Mørkøv. Foto: Claus Bonnerup
Vis mere

Top-ti på 6. etape
1. Mark Cavendish – Deceuninck-Quick-Step   3:17:26
2. Jasper Philipsen – Alpecin-Fenix    ''
3. Nacer Bouhanni – Team Arkéa Samsic    ''
4. Arnaud Démare – Groupama-FDJ    ''
5. Peter Sagan – Bora-Hansgrohe    ''
6. Cees Bol – Team DSM    ''
7. Tim Merlier – Alpecin-Fenix    ''
8. Wout van Aert – Jumbo-Visma    ''
9. Michael Matthews – Team BikeExchange    ''
10. Mads Pedersen – Trek-Segafredo    ''